Εύβοια: Πότε και πού θα γίνει το φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Πότε και πού θα γίνει το φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα και σε ποιους απευθύνεται.
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό Eduact διοργανώνει το Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής FLL & S.T.E.M., με θέμα τις Τέχνες – MASTERPIECE℠.

Σκοπός του προγράμματος εκπαιδευτικής ρομποτικής είναι να εισάγει τους μαθητές στον κόσμο της τεχνολογίας, των μαθηματικών, των επιστημών και της μηχανικής, μέσα από μια διαδικασία παιγνιώδους μάθησης και πρακτικής εφαρμογής.

Οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό αποκτούν μια ολοκληρωμένη εμπειρία μάθησης, με την εκπαιδευτική ρομποτική ως εργαλείο μάθησης και ταυτόχρονης διασκέδασης.

Το Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής απευθύνεται σε 80 παιδιά Ε΄- ΣΤ΄ Δημοτικού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και θα πραγματοποιηθεί 2 και 3 Δεκεμβρίου στη Δημοτική Πινακοθήκη “Δημήτριος Μυταράς” στη Χαλκίδα, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

  • Σάββατο 2 Δεκεμβρίου: 11.30-15.00
  • Κυριακή 3 Δεκεμβρίου: 10.00-13.30

Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε 16 ομάδες. Η κάθε ομάδα με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών της Eduact, θα κατασκευάσει το δικό της ρομπότ, ενώ παράλληλα τα μέλη της θα γνωρίσουν την σημασία της συνεργασίας και θα διαγωνιστούν με τις άλλες ομάδες.

Στο τέλος, όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr