Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Πότε θα είναι έτοιμο το καρουζέλ στη Χαλκίδα – Που θα βρίσκεται φέτος

Εύβοια: Πότε θα είναι έτοιμο το καρουζέλ στη Χαλκίδα – Που θα βρίσκεται φέτος
Πότε θα ξεκινήσει να υποδέχεται τους μικρούς του φίλους το καρουζέλ στη Χαλκίδα

Αλλάζει θέση φέτος το γνωστό καρουζέλ που κάθε χρόνο αγαπούν να επισκέπτονται μικρά και μεγάλα παιδιά στη Χαλκίδα.

Συγκεκριμένα, φέτος το καρουζέλ θα στηθεί στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, ενώ αναμένεται από αύριο Σάββατο 3 Δεκεμβρίου να είναι πανέτοιμο για να υποδεχθεί τους μικρούς του φίλους ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, καθώς ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι ετοιμασίες για να κοσμεί την περιοχή.

Το καρουζέλ θα βρίσκεται στο ύψος της πλατείας του Αγίου Νικολάου, καθώς μετακόμισε από την παραλία, ωστόσο αυτό που κάνει εντύπωση είναι η αρκετά μεγάλη καθυστέρηση του στησίματός του φέτος.

Ενώ συνήθως ξεκινάει τη λειτουργία του από αρχές Νοεμβρίου φέτος λόγω και της ενεργειακής κρίσης που έχει κάνει όλους τους δήμους αρκετά πιο φειδωλούς στον χριστουγεννιάτικο στολισμό των πόλεων ξεκινάει με σχεδόν ένα μήνα καθυστέρηση.

Ούτως η άλλως ο Δήμος Χαλκιδέων έχει λάβει σχετική απόφαση από τον Οκτώβριο για μείωση του φωτισμού και του στολισμού στην πόλη λόγω του αυξημένου ενεργειακού κόστους, οπότε η Εύβοια συνολικά φέτος πρόκειται να κάνει λίγο πιο…. σκοτεινά Χριστούγεννα.

Σίγουρα καθώς το καρουζέλ είναι ένα παιχνίδι το οποίο λειτουργεί αρκετά και καταναλώνει αρκετό ρεύμα, οι υπεύθυνοι στο πλαίσιο του πλάνου εξοικονόμησης ενέργειας από τον Δήμο αποφάσισαν να στηθεί αργότερα από το συνηθισμένο.

Έτσι ο Δήμος Χαλκιδέων ακολουθώντας όσα προστάζουν οι νέες οδηγίες από τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών για εξοικονόμηση ενέργειας κατά 10% έχει αποφασίσει τον μειωμένο στολισμό και φωτισμό τις μέρες των εορτών στην πόλη.

Μάλιστα τον προηγούμενο μήνα και συγκεκριμένα την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Χαλκιδέων, ενόψει της χειμερινής τουριστικής περιόδου. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν η Δήμαρχος Χαλκιδέων και Πρόεδρος της Επιτροπής, ο αναπληρωτής της, Αντιδήμαρχος Τουρισμού Νίκος Παπαγεωργόπουλος και μέλη της Επιτροπής (Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι του ΟΛΝΕ, του Επιμελητηρίου Εύβοιας, της Ένωσης Ξενοδόχων Εύβοιας, της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Συλλόγου Χαλκίδας, του Σωματείου Καταστηματαρχών Εστίασης Χαλκίδας).

Κατά τη συνεδρίαση, συζητήθηκαν οι δράσεις και ο διάκοσμος για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, η εξέλιξη των έργων του φυσικού αερίου, η διαδικασία θεσμικής αδελφοποίησης μεταξύ του Δήμου Χαλκιδέων και του Δήμου Ρηγίου Καλάβριας της Ιταλίας και έγινε παρουσίαση του Στρατηγικού Πλάνου Έξυπνης Πόλης.

Στην εισήγησή της η Δήμαρχος, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι ο Δήμος Χαλκιδέων είναι μια πολύ μεγάλη επιταγή και ένας τόπος που δικαιούται να αποκομίσει οφέλη, ακόμα μεγαλύτερα, με βάση την ιστορική του κληρονομιά, τη φυσική του ομορφιά και την κομβική γεωγραφική του θέση και ότι για να γίνει αυτό χρειάζεται να συμβάλλουν όλοι μαζί οι φορεία και να συνεχίσουν την κοινή προσπάθεια και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «Το σύνθημά μας είναι ότι, ο Δήμος Χαλκιδέων αποτελεί έναν κοντινό, όμορφο και ασφαλή προορισμό, με εύκολη πρόσβαση για όλους, ιδιαίτερα σε σχέση με την Αττική. Η εστίαση και το εμπόριο παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και ο τόπος μας είναι προσιτός και ελκυστικός σε κάθε επισκέπτη.».

Όσον αφορά στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, επισημάνθηκε ότι στόχος είναι, ειδικά στις πλατείες και στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου, να κλείνουν τα χριστουγεννιάτικα φώτα με χρονοδιακόπτη μετά τη 1 το βράδυ, για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Στόχευση όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Δήμαρχος είναι «Να ακολουθήσουμε πνεύμα οικονομίας, καθώς το ενεργειακό κόστος είναι μεγάλο, κι όπως η ενεργειακή κρίση πλήττει τα σπίτια, έτσι πλήττεται και το
μεγάλο σπίτι του Δήμου Χαλκιδέων. Γι’ αυτό ίσως περιορίσουμε λίγο την έκταση του φωτεινού στολισμού, χωρίς όμως να μείνει πλατεία ή χωριό αστόλιστο.».

Οι φορείς συμφώνησαν στην εξοικονόμηση ενέργειας, προτείνοντας να ανευρεθούν λύσεις όμορφου στολισμού παντού, χωρίς να απαιτείται μόνο ο φωτεινός διάκοσμος. Επιπλέον, στην ενημέρωση σχετικά με το φυσικό αέριο η Δήμαρχος έκανε εκτενή αναφορά σε όλα τα προβλήματα που προκύπτουν καθημερινά από τις εργασίες του φυσικού αερίου, με βασικά την επικινδυνότητα, την ελλιπή ενημέρωση, την μη τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, τα πολλαπλά και παράλληλα «μέτωπα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr