SPANOS_2023
Εύβοια: Πότε θα είναι έτοιμος ο δρόμος Ραπταίοι – Ν. Στύρα – Στύρα
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Πότε θα είναι έτοιμος ο δρόμος Ραπταίοι – Ν. Στύρα – Στύρα

Προς πλήρη επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του evima.gr, o Aντιπεριφερειάρχης Ευβοίας Γιώργος Κελαϊδίτης τόνισε πως το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για την άρση της απομόνωσης της Καρυστίας από τα κεντρικά οδικά δίκτυα, μετράει πλέον αντίστροφα

«Βήμα ταχύ» για την πλήρη αναμόρφωση του οδικού χάρτη της Εύβοια σηματοδοτεί η εκ νέου έναρξη των εργασιών για την σύνδεση του Ελαφολίμανου (Πόρτο Λάφια) με τα Νέα Στύρα.

Τα συνεργεία ξεκίνησαν να δουλεύουν ξανά μόλις προχθές.

Προς πλήρη επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του evima.gr, o Aντιπεριφερειάρχης Ευβοίας Γιώργος Κελαϊδίτης, τόνισε με ανάρτησή του στο Facebook πως το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για την άρση της απομόνωσης της Καρυστίας από τα κεντρικά οδικά δίκτυα, μετράει πλέον αντίστροφα περνώντας με ταχείς ρυθμούς στην εκτέλεση ενός μεγάλου οδικού έργου συνολικού προϋπολογισμού €12.000.000 που θα συνδέσει τα Στύρα με το Πόρτο Λάφια.

«Δουλειά μας πέραν της απρόσκοπτης ολοκλήρωσης των εργασιών που θα μας επιτρέψουν την παράδοση του νέου οδικού άξονα εντός του 2024, η ωρίμανση των αναγκαίων μελετών του τμήματος Ραπταίοι-Στύρα προκειμένου να τεθεί σε ορίζοντα υλοποίησης το σύνολο του σπουδαίου αυτού έργου.», ανέφερε.

Υπενθυμίζεται πως αποκλειστικές πληροφορίες του evima.gr είχαν επισημάνει πως οι εργασίες πρόκειται να γίνουν με εντατικότατους ρυθμούς καθώς σκοπός είναι όσον το δυνατόν ταχύτερη αποπεράτωση του.

Συγκεκριμένα στόχος είναι το έργο να έχει ολοκληρωθεί εντός του 2024.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης, αιρετοί και υπηρεσιακά στελέχη, σήμερα επισκέφθηκαν τον Δήμο Καρύστου όπου και στις 10:00 βρέθηκαν στα Στύρα ώστε να δώσουν “το παρών” στην έναρξη του οδικού έργου «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΟΔΟΥ ΡΑΠΤΑΙΟΙ – Ν. ΣΤΥΡΑ – ΣΤΥΡΑ».

Η επιπλέον χρηματοδότηση των 12 εκατ. ευρώ, και το γεγονός ότι ξεπεράστηκαν όλα τα τεχνικά ζητήματα, οδήγησαν στο να «ξεπαγώσει» το σημαντικό έργο και να τρέχει πλέον με πολύ γοργούς ρυθμούς έτσι ώστε να ολοκληρωθεί μέσα στον επόμενο χρόνο.

Ο βουλευτής Εύβοιας, Θανάσης Ζεμπίλης, έδωσε επίσης το «παρών» στην επιθεώρηση των εργασιών και υποστήριξε με τη σειρά του ότι έχει εξασφαλιστεί η ομαλή ροή χρηματοδότησης του έργου, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί σύμφωνα με το νέο χρονοδιάγραμμα.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας -μετά την εξασφάλιση επιπλέον χρηματοδότησης- δημοπράτησε και συμβασιοποίησε νέο έργο για την ολοκλήρωση των εργασιών στο νότιο οδικό άξονα της Εύβοιας.

Πρόκειται για το έργο με τίτλο: «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΟΔΟΥ ΡΑΠΤΑΙΟΙ – Ν. ΣΤΥΡΑ – ΣΤΥΡΑ (Χ.Θ. 9+150 ΕΩΣ Χ.Θ. 16+499,33)», προϋπολογισμού 12.000.000 € (με ΦΠΑ).

Φυσικό αντικείμενο του συγκεκριμένου έργου είναι η ολοκλήρωση της νέας χάραξης οδοποιίας (παράκαμψη οδού Τσακαίων – Ν. Στύρων – Στύρων), λίγο πριν την είσοδο στα Στύρα έως την έξοδο προς την Επαρχιακή οδό Λεπούρων – Καρύστου και τη διασταύρωση προς Πόρτο Λάφια, από τη χ.θ. 9+150 (Κόμβος Στύρων) έως τη χ.θ. 16+499,33, μήκους 7,3 χιλιομέτρων.

Υπενθυμίζεται, ότι το συνολικό οδικό έργο προβλέπει την κατασκευή τμήματος μήκους 16,5 χλμ. της Επαρχιακής Οδού Λέπουρα – Κάρυστος με νέα χάραξη. Δημοπρατήθηκε το 2005, αλλά δεν ολοκληρώθηκε, λόγω της αδυναμίας των διαδοχικών αναδόχων, αλλά και λόγω γεωλογικών, ιδιοκτησιακών, αρχαιολογικών και άλλων προβλημάτων.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κατάφερε να ξεπεράσει τα ανυπέρβλητα -για μια δεκαετία περίπου- μελετητικά και χρηματοδοτικά εμπόδια. Προχώρησε τις απαιτούμενες και χρονοβόρες τροποποιήσεις, ενώ κρίθηκε αναγκαίο να αυξηθεί ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός του συνολικού έργου από 16.182.072,25 € σε 24.882.072,23 €.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Τα καταφέραμε και ξεκινάμε! Με πολλά εμπόδια, αλλά και με σκληρή και μεθοδική δουλειά, ολοκληρώσαμε τον διαγωνισμό και υπογράψαμε τη σύμβαση κατασκευής του έργου: ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΟΔΟΥ ΡΑΠΤΑΙΟΙ – Ν. ΣΤΥΡΑ – ΣΤΥΡΑ (Χ.Θ. 9+150 ΕΩΣ Χ.Θ. 16+499,33), προϋπολογισμού 12.000.000 ευρώ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών! Ένα έργο οδοποιίας, 7.350 μέτρων σε αυτή τη φάση, για τον νότιο οδικό άξονα της Εύβοιας, που θα φέρει την Καρυστία πιο κοντά στην ανάπτυξη, πιο κοντά στο μέλλον που της αξίζει!»

Παράλληλα στις 11:00 μετέβησαν στα Νέα Στύρα για να επιβλέψουν την πορεία εργασιών βελτίωσης του αλιευτικού καταφυγίου ενώ στις 12:45 αναμένεται να βρίσκονται στην Κάρυστο όπου και ξεκινά το έργο «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ»

Ο οδικός χάρτης προς την νότια Εύβοια αλλάζει!
Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για την άρση της απομόνωσης της Καρυστίας από τα κεντρικά οδικά δίκτυα, μετράει πλέον αντίστροφα περνώντας με ταχείς ρυθμούς στην εκτέλεση ενός μεγάλου οδικού έργου συνολικού προϋπολογισμού €12.000.000 που θα συνδέσει τα Στύρα με το Πόρτο Λάφια.
Δουλειά μας πέραν της απρόσκοπτης ολοκλήρωσης των εργασιών που θα μας επιτρέψουν την παράδοση του νέου οδικού άξονα εντός του 2024, η ωρίμανση των αναγκαίων μελετών του τμήματος Ραπταίοι-Στύρα προκειμένου να τεθεί σε ορίζοντα υλοποίησης το σύνολο του σπουδαίου αυτού έργου.
Η σημερινή όμως πρώτη μέρα του καλοκαιριού συμπεριλαμβάνει και μια πολύχρωμη πινελιά, με αρκετή δόση γαλάζιου.
Και συγκεκριμένα στην ανατολική πλευρά της παραλίας Καρύστου, όπου γεννιέται σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης μέσα από τη συνεργασία μας με το Δήμο Καρύστου, το ανοιχτό θεατράκι της Καρύστου σε απόλυτη αρμονία με την ιστορία και το φυσικό κάλλος του τόπου.
Αισιοδοξία, υγεία, συνεργασία και τα καλύτερα είναι μπροστά μας

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr