Εύβοια: Πότε θα γίνει το μεγάλο καρναβάλι στην Κύμη
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Πότε θα γίνει το μεγάλο καρναβάλι στην Κύμη

Στο «κόκκινο» η προετοιμασία για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Κύμη
Σε αποκριάτικους ρυθμούς κινείται ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου με τις προετοιμασίες για τις εκδηλώσεις του Τριωδίου να έχουν μπει στην τελική ευθεία.
Με το μεγάλο καρναβάλι που θα πραγματοποιηθεί την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς στις 26 Φεβρουαρίου θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις στην Κύμη.
Ήδη οι… μηχανές είναι στο φουλ για τις τελικές ετοιμασίες της μεγάλης εκδήλωσης.
Πλούσιο θέαμα, άρματα και καρναβαλιστές θα ξεχυθούν στους δρόμους και θα σκορπίσουν το κέφι στους επισκέπτες που θα κατακλύσουν την Κύμη για τις εκδηλώσεις του τριημέρου.
Ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου όμως έχει δύο μεγάλα καρναβάλια, καθώς εκτός από την Κύμη πλούσιο είναι το θέαμα και στο Αλιβέρι.
Στο Αλιβέρι λοιπόν, το μεγάλο καρναβάλι θα πραγματοποιηθεί μία εβδομάδα νωρίτερα από ότι στην Κύμη, δηλαδή στις 19 Φεβρουαρίου 2023, με πολύ μεγάλη συμμετοχή.
Λίγες ημέρες νωρίτερα, την Πέμπτη 16/2 είναι η «γιορτή των κρεατοφάγων» η Τσικνοπέμπτη, με τα καταστήματα εστίασης να προετοιμάζονται ήδη να δεχθούν τους πολίτες που θα βγουν να διασκεδάσουν.

Το Τριώδιο ανοίγει την Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου και συγκεκριμένα φέτος στις 5 Φεβρουαρίου.

Η Τσικνοπέμπτη πέφτει την πέμπτη μέρα της δεύτερης εβδομάδας του τριωδίου. Έτσι, στις 16 Φεβρουαρίου θα αναβιώσουν τα έθιμα που ισχύουν σε όλη την Ελλάδα.

Η Τσικνοπέμπτη δεν είναι αργία.

Ακολουθεί η Καθαρά Δευτέρα που φέτος θα γιορταστεί στις 27 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr