Εύβοια: Πότε θα πάρουν αποζημιώσεις οι πολίτες
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Πότε θα πάρουν αποζημιώσεις οι πολίτες

Οι κάτοικοι της Εύβοιας που επλήγησαν από τις κακοκαιρίες αναμένουν τις αποζημιώσεις από το κράτος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, την επόμενη εβδομάδα οι κάτοικοι της Εύβοιας που επλήγησαν από τα πρόσφατα έντονα καιρικά φαινόμενα θα αρχίσουν να παίρνουν αποζημιώσεις για την οικοσκευή.

Οι κάτοικοι της Εύβοιας περιμένουν επίσημη ενημέρωση για το πότε θα λάβουν αποζημιώσεις για την κακοκαιρία Elias, ενώ παράλληλα ακόμα δεν τους έχουν μπει τα χρήματα για την κακοκαιρία Daniel στις περιοχές που επλήγησαν.

Οι πληγέντες της κακοκαιρίας Elias αναμένουν ανάλογη αντιμετώπιση και κινήσεις από το κράτος όπως και με την κακοκαιρία Daniel.

Εύβοια: Πως θα λάβουν αποζημίωση όσοι επλήγησαν από τις κακοκαιρίες

Η διαδικασία αποζημίωσης για τις πρώτες κατοικίες που πλημμύρισαν από τη κακοκαιρία Daniel  έχει ξεκινήσει.
Όπως και στο παρελθόν, οι αιτήσεις γίνονται στους δήμους και οι αρμόδιες επιτροπές που έχουν συσταθεί από υπαλλήλους των δήμων, θα πραγματοποιήσουν αυτοψίες το συντομότερο.
Κάλεσμα στους πληγέντες από τις πλημμύρες
«Καλούνται οι πολίτες των οποίων η πρώτη κατοικία επλήγη από τις καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών (κακοκαιρία Ντάνιελ, 04/09 έως 06/09) να προσέλθουν στο Δημαρχείο Ιστιαίας, Γραφείο Δημάρχου, 2ος όροφος, προκειμένου να συμπληρώσουν αίτηση για χορήγηση επιδόματος πρώτων βιοτικών αναγκών και επιδόματος για επισκευαστικές εργασίες ή αντικατάσταση οικοσκευής.
Οι δικαιούχοι ή τα εξουσιοδοτημένα τους πρόσωπα εκτός από τα στοιχεία ταυτότητας καλούνται να υποβάλλουν τη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος ( Έντυπο Ε1) και τη Δήλωση Στοιχείων Ακίνητης Περιουσίας (Έντυπο Ε9).
Οι πολύτεκνοι οφείλουν να προσκομίσουν πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, που εκδίδεται στο Δήμο ενώ τα άτομα με αναπηρία προσκομίζουν και την απόφαση χορήγησης επιδόματος αναπηρίας.
Η διαδικασία των αιτήσεων θα διαρκέσει από ΑΥΡΙΟ 08/09/2023 και για ένα μήνα, έως 06/10/2023».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr