Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Που μπορείτε να φάτε δωρεάν με voucher 150€

Το πρόγραμμα, «Τουρισμός για Όλους» είναι στα πρότυπα του Freedom Pass και η ειδική πλατφόρμα θα ανοίξει εντός Ιουνίου, περίπου προς τα μέσα του μήνα.
Εύβοια: Που μπορείτε να φάτε δωρεάν με voucher 150€

Τα 150 ευρώ του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους», για φθηνότερες διακοπές τόσο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού όσο και του χειμώνα, θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Το παραπάνω ισχύει φυσικά και για την Εύβοια.

Το πρόγραμμα, «Τουρισμός για Όλους» είναι στα πρότυπα του Freedom Pass και η ειδική πλατφόρμα θα ανοίξει εντός Ιουνίου, περίπου προς τα μέσα του μήνα.

Οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν αίτηση στην ειδική πλατφόρμα μέσω του gov.gr.

Όπως και στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού, έτσι και στο «Τουρισμός για Όλους», το voucher θα μπορεί να εξαργυρωθεί τόσο για τα καταλύματα όσο και για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Όμως, στο εν λόγω πρόγραμμα υπάρχει και μία κατηγορία έκπληξη, την οποία έκανε γνωστή με άρθρο του ο υπ. Τουρισμού στην εφημερίδα «Το Παρόν της Κυριακής».

Συγκεκριμένα, τα 150 ευρώ θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Αυτό σημαίνει πως θα εξαργυρώνονται και για φαγητό, ποτό. Ωστόσο, προς το παρόν δεν υπάρχει περαιτέρω διευκρινίσεις για τον τρόπο και τα κριτήρια.

Προχθές, μάλιστα ο κ. Κικίλιας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα λέγοντας:

«Πέρυσι για το πρόγραμμα απορροφήθηκαν 20 εκατομμύρια ευρώ. Φέτος, με απόφαση του Πρωθυπουργού το κονδύλι είναι αυξημένο κατά 10 εκατομμύρια ευρώ. Εύκολα, γρήγορα και χωρίς γραφειοκρατία, 200.000 δικαιούχοι -που βρίσκονται σε ανάγκη- θα μπορούν να κάνουν τις διακοπές τους, κάνοντας χρήση της άυλης ψηφιακής κάρτας την οποία και θα μπορούν να χρησιμοποιούν παντού: στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, στο ξενοδοχείο, στο ταβερνάκι. Γιατί, για εμάς πρώτα από όλα βρίσκεται ο Έλληνας πολίτης», δήλωσε.

Τι πρέπει να για το «Τουρισμός Για Όλους»

Το πρόγραμμα, ύψους 30 εκατ. ευρώ αφορά 200.000 πολίτες. Το voucher που θα παραχωρηθεί στους δικαιούχους κατά τα πρότυπα του Freedom Pass είναι αξίας 150 ευρώ. Η πλατφόρμα θα ανοίξει μέσα στον Ιούνιο. Θα μπορεί να αξιοποιήσετε την επιταγή από τις αρχές Ιουλίου. Το εξαργυρώνετε στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, στη διαμονή, αλλά και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, καφετέριες κτλ).Το νέο πρόγραμμα χρησιμοποιεί ως βάση την εφαρμογή του “Freedom Pass”, προβλέποντας μία διαδικασία πλήρως ψηφιακή και απλή.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ