Εύβοια: Πού και πότε θα δείτε το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Πού και πότε θα δείτε το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο

Μια μοναδική οπτικοακουστική διδακτική εμπειρία θα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι τις προσεχείς μέρες, σε εκπαιδευτικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου.
Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο, μοναδικό στο είδος του, ταξιδεύει σε Κύμη, Αυλωνάρι και Αλιβέρι, προσφέροντας μια μοναδική οπτικοακουστική διδακτική εμπειρία.
Μια ειδική φορητή κατασκευή, σταθερού θόλου, με καρέκλες για τους θεατές, θα «προσγειωθεί» στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου, με στόχο να πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές εκδηλώσεις με αντικείμενο την αστρονομία.
Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν προβολές, στην εσωτερική επιφάνεια του θόλου και στη συνέχεια παρατήρηση με τηλεσκόπιο, του Ηλίου με ειδικά φίλτρα την ημέρα ή του έναστρου ουρανού το βράδυ.
Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο διαθέτει 36 καρέκλες και μπορεί να φιλοξενήσει περί τους 40 θεατές σε κάθε προβολή, με τους πλέον των 36 θεατών να κάθονται σε μαξιλαράκια. Μπορεί επίσης να φιλοξενήσει άτομα με ειδικές ανάγκες και χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων.
Οι προβολές στο πλανητάριο δεν επηρεάζονται από τη βροχή, ενώ η παρατήρηση με το τηλεσκόπιο θα είναι δυνατή εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.
• Κύμη 28 Απριλίου
• Αυλωνάρι 29 Απριλίου
• Αλιβέρι 30 Απριλίου
Η είσοδος είναι ελεύθερη – Διοργάνωση Δήμος Κύμης Αλιβερίου.
Μπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα και κείμενο που λέει "ΦΟΡHΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Plane irium on ontheGo Planetriumon/thoGo the WWW. lanelariumolggr วีดารวันล่ the theGo Go mepinsanumotg umotg Δήμος ኤ4ል KONnE AATBEIO ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΥΜΗ 28/04 ΑΥΛΩΝΑΡΙ 29/04 ΑΛΙΒΕΡΙ 30/04 Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο έρχεται στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου Προβολές Προ ντοκιμαντέρ και Παρατήρηση με Τηλεσκόπιο! Δωρεάν για το κοινό ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ"

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr