Εύβοια: Προσοχή! Δείτε ποιος δρόμος κλείνει για δυο μήνες στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Προσοχή! Δείτε ποιος δρόμος κλείνει για δυο μήνες στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου

Για ποιο λόγο δρόμος του δήμου Κύμης Αλιβερίου θα παραμείνει κλειστός για διάστημα δύο μηνών

Κλειστός για διάστημα δύο μηνών θα παραμείνει ο δρόμος στη θέση Ενορία-Λατομέιο στην Ενότητα Κύμης, λόγω εργασιών αποκατάστασης ζημιών και φθορών σε υποδομές μετά τις πλημμύρες του 2020.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς είχε για ακόμη μία φορά έντονη διαφωνία με την δημοτική αρχή καθώς εξέφρασε φόβους για το εν λόγω έργο.

Εν τέλει συμφωνήθηκε να δοθεί η άδεια για την διακοπή κυκλοφορίας στον εν λόγω δρόμο, για το διάστημα των δύο μηνών, με ημερομηνία έναρξης, την πρώτη μέρα των εργασιών και να δοθεί ξανά σε κυκλοφορία όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες.

Ο κ. Θωμάς αναφέρθηκε στις εργασίες για τον δρόμο Στόμιο-Πλατάνα που έχουν σταματήσει, καθώς φαίνεται να μην έχει λάβει χρήματα ο εργολάβος για να συνεχιστεί το έργο.

Το γεγονός ότι τα έργα στην γνωστή περιοχή της Εύβοιας, Πλατάνα έχουν σταματήσει εδώ και τρεις μήνες, έχει προκαλέσει την δυσαρέσκεια επαγγελματιών και πολιτών με τους επαγγελματίες Στομίιου και Οξυλίθου, καταστήματα επί του κεντρικού δρόμου Στομίου- Πλατάνα, κομβικού σημείου της Εύβοιας, να αποστέλλουν επιστολή στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Οι επαγγελματίες ζητούν οικονομική αρωγή στο περιθώριο της οικονομικής ζημίας που έχει προκαλέσει το κλείσιμο του δρόμου και συγκεκριμένα αιτούνται αποζημίωση 30% του τζίρου που έκαναν το 2021 με τη μορφή μη επιστρεπτέας προκαταβολής.

Το προαναφερθέν αίτημα κατέθεσε ως αναφορά στη Βουλή ο Βαγγέλης Αποστόλου.

Υπενθυμίζεται πάντως πως την δυσαρέσκεια επαγγελματιών και πολιτών επιπρόσθετα έχει προκαλέσει το γεγονός ότι τα έργα στην περιοχή της Πλατάνας έχουν σταματήσει εδώ και τρεις μήνες, όπως καταγγέλουν στο evima.gr, ενώ ο δρόμος παραμένει κλειστός με αποτέλεσμα να προκαλεί μεγάλα προβλήματα στην κίνηση της αγοράς.

Κάτοικος της ευρύτερης περιοχής της Κύμης μας είπε χαρακτηριστικά: «τα έργα στην Πλατάνα έχουν σταματήσει εδώ και τρεις μήνες. Ο εργολάβος έχει αποσύρει μάλιστα όλα τα μηχανήματα του και το εργοτάξιο είναι κλειστό τους τελευταίους τρεις μήνες. Το κλείσιμο του παραλιακου δρόμου ήταν καταστροφικό για την οικονομία της περιοχής όλους αυτούς τους μήνες και ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς. Η νέα αυτή εξέλιξη πηγαίνει το έργο αρκετούς μήνες πίσω και οι κάτοικοι βρίσκονται σε απόγνωση. Τους λόγους της απόσυρσης του εργολάβου τους ξέρει μόνο η περιφέρεια. Εμείς εδώ κάνουμε εικασίες και έχουμε κάθε δικαίωμα για αυτό μιας και μας αντιμετωπίζουν σαν τους παρίες της περιφέρειας»

Να υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για τα έργα:

• ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΑΡΑΚΤΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΠΛΑΤΑΝΑΣ ΚΥΜΗΣ προϋπολογισμού €7.000.000.
Αντικείμενο του έργου είναι η ανακατασκευή της Επαρχιακής Οδού στην περιοχή της Πλατάνας. Περιλαμβάνονται εργασίες προστασίας της οδού από τον έντονο κυματισμό της θάλασσας και τα φαινόμενα διάβρωσης (προστατευτικό τοιχείο και κυματοθραύστες).

• ΑΝΤΙΜΕΤΏΠΙΣΗ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΡΟΒΙΕΣ – ΗΛΙΑ – ΛΟΥΤΡΑ ΑΙΔΗΨΟΥ προϋπολογισμού €12.000.000.

Αντικείμενο του έργου είναι οι απαραίτητες εργασίες (στέγαστρα, αγκυρώσεις βράχων, τοποθέτηση πλεγμάτων και τοίχων ανάσχεσης των βραχοπτώσεων) σε τμήμα της Επαρχιακής Οδού Ροβιές – Ήλια – Λουτρά Αιδηψού.

Τα έργα αυτά εντάχθηκαν στη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και συγκεκριμένα στο «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας» και τη δράση «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο», με συνολικό προϋπολογισμό 20 εκατ ευρώ.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr