Εύβοια: Προβληματισμός για τα σκυλιά στις παραλίες και όχι μόνο
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Προβληματισμός για τα σκυλιά στις παραλίες και όχι μόνο

Προβληματισμένοι είναι οι κάτοικοι σε περιοχές της Εύβοιας, σχετικά με τα σκυλιά που κυκλοφορούν ελεύθερα στις παραλίες.

Υπάρχουν καταγγελίες, σχετικά με ζώα συντροφιάς που κυκλοφορούν ελεύθερα σε παραλίες της Εύβοιας. Κάτοικος της Εύβοιας αναφέρει ότι «επιτρέπεται η παραμονή σκύλων σε παραλίες, οργανωμένες η μη, αρκεί να είναι δεμένα με λουρί».

Όπως σημειώνει, «απαγορεύεται να κυκλοφορούν ελεύθερα καθώς και για μπάνιο σε ακτές όπου υπάρχουν λουόμενοι».

Ο κάτοικος που δραστηριοποιείται στον τομέα του τουρισμού, προσθέτει πως μοναδική εξαίρεση είναι η παραλία Κατσούλη, όπου το ΔΣ του Δήμου Καρύστου την όχι έχει ορίσει ως παραλία για σκύλους.

Τέλος, επισυνάπτει τον Νόμο 4830/2021, που αναφέρει ότι στις παραλίες που έχουν βραβευτεί με Γαλάζια Σημαία, απαγορεύονται τα κατοικίδια ακόμη και αν είναι δεμένα με λουρί.

Μάστιγα οι επιθέσεις αδέσποτων σκύλων στην Εύβοια

Να σημειωθεί ότι δεν είναι λίγες οι επιθέσεις που έχουν δεχθεί κάτοικοι της Εύβοιας από αδέσποτα σκυλιά. Στο πιο πρόσφατο περιστατικό, μια γυναίκα δέχθηκε επίθεση από αγέλη πέντε αδέσποτων σκύλων στην οδό Πλούταρχου Λ. στην Αιδηψό, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στα κάτω άκρα.

Έξαλλη είναι η Πρόεδρος της Κοινότητας Οξύλιθου με τον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, σχετικά με την διαχείριση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων που λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Υπάρχει σοβαρό θέμα με τα αδέσποτα και στη λουτρόπολη στην Αιδηψό όπου οι κάτοικοι ζητούν λύσεις.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr