Εύβοια: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού – Έρχεται έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού – Έρχεται έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού αναμένονται σε λίγες ώρες, με την ΕΜΥ να ετοιμάζει την έκδοση εκτάκτου δελτίου, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς.

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού αναμένονται σε λίγες ώρες, με την ΕΜΥ να ετοιμάζει την έκδοση εκτάκτου δελτίου, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς.

ΣΕ ΛΙΓΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ Θα ενταθεί έως την Κυριακή η αστάθεια και θα ακολουθήσει έκτακτο. Παρουσιάζονται τα ύψη υετού , ενώ είναι εμφανείς οι ευοίωνες προοπτικές της ερχόμενης εβδομάδος . Αναλυτικά εδώ: emy.gr/emy/el/forecas

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, από σήμερα, Πέμπτη και μέχρι και τις αρχές της άλλης εβδομάδας θα βρεθούμε κάτω από την επίδραση μιας οργανωμένης κακοκαιρίας. Συγκεκριμένα, αναμένονται βροχές, οι καταιγίδες και σύννεφα μέσα στην ημέρα.

Τα παραπάνω φαινόμενα δύναται να εμφανίζονται οποιαδήποτε στιγμή μέσα στην ημέρα, ενώ μέχρι τώρα τα βλέπαμε κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του ο κ. Μαρουσάκης.

Οι καταιγίδες ναι μεν και λόγω εποχής μπορεί να εμφανίζουν μεγαλύτερη ισχύ τις θερμές ώρες της ημέρας, τώρα όμως η ένταση αυτών μπορεί να αυξάνεται και σε άλλες χρονικές στιγμές μέσα στο 24ωρο.

Οι βροχές και οι καταιγίδες θα απασχολούν μεγαλύτερες εκτάσεις χωρίς να εμφανίζουν υποχρεωτικά την τοπικότητα των προηγούμενων 24ωρων.

Τις προηγούμενες ημέρες βλέπαμε τον άστατο καιρό να επικεντρώνεται κυρίως σε ηπειρωτικές εκτάσεις. Τώρα ο άστατος καιρός θα απασχολεί ακόμη και θαλάσσιες – παραθαλάσσιες περιοχές, οπότε και τα νησιά μας είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουν προβλήματα από αυτή την εξέλιξη.

Στον χάρτη που ακολουθεί εντοπίζουμε μέσα στον κύκλο το κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να μας επηρεάσει από την περιοχή της Ιταλίας και με τους έντονους χρωματισμούς τον μεγάλο όγκο νερού που το συνοδεύει. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθηματικοί υπολογισμοί εμφανίζουν όγκο νερού ο οποίος σε τοπικό επίπεδο μπορεί να προσεγγίζει ή και να ξεπερνά ακόμη και τους 50 τόνους νερού ανά στρέμμα, ποσότητες νερού που αν πέσουν σε μικρό χρονικό διάστημα είναι πολύ πιθανό να οδηγήσουν σε πλημμυρικά επεισόδια.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr