Εύβοια: Σαρώνουν και απειλούν καλλιέργειες οι ακρίδες
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Σαρώνουν και απειλούν καλλιέργειες οι ακρίδες

Οι παραγωγοί των Ψαχνών και της Τριάδας βρίσκονται φέτος αντιμέτωποι με την πολύ μεγάλη αύξηση του πληθυσμού της ακρίδας.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όλες οι καλλιέργειες των παραγωγών να κινδυνεύουν με καταστροφή.

Η περιοχή της Κοινότητας Ψαχνών κηρύχθηκε από την Αντιπεριφέρεια ως «ακριδόπληκτη» και  προετοιμάζονται ψεκασμοί για να την εξολόθρευση των νεαρών ακρίδων πριν μεγαλώσουν και κάνουν εξορμήσεις στα χωράφια.

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Κελαϊδίτη, την καταπολέμησή τους ανέλαβε τριμελής επιτροπή, την οποία αποτελούν ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Γιαννούτσος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Ψαχνών Μιχάλης Καλαβρής και ο γεωπόνος του δήμου Θανάσης Τσομώκος.

Ο Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς, μίλησε στην εφημερίδα «Ευβοϊκή Γνώμη», σημειώνοντας ότι το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στα Ψαχνά, γιατί εντοπίστηκαν εστίες ακρίδας και σε χωράφια στην Τριάδα, προκαλώντας ανησυχία στους αγρότες της περιοχής.

«Τις επόμενες μέρες ξεκινάνε οι ψεκασμοί για να προλάβουμε το κακό. Παρακαλούμε όσους αγρότες εντοπίζουν εστίες του εντόμου και σε άλλες περιοχές να μας ενημερώνουν άμεσα για να λαμβάνουμε μέτρα», είπε ο Γιώργος Ψαθάς.

Σε επιφυλακή βρίσκονται όλες οι τοπικές κοινότητες και το Δασαρχείο, ώστε να συνδράμουν όπου και όποτε χρειαστεί στους ψεκασμούς του δήμου. 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr