Εύβοια: «Σφαγή» Ψαθά – Μπουροδήμου για το δρόμο Δύο Βουνά – Κολοβρέχτης – Ψαχνά
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: «Σφαγή» Ψαθά – Μπουροδήμου για το δρόμο Δύο Βουνά – Κολοβρέχτης – Ψαχνά

Ο δρόμος Δύο Βουνά - Κολοβρέχτης - Ψαχνά στην Εύβοια προκάλεσε την αντιπαράθεση Ψαθά - Μπουροδήμου

Την αντιπαράθεση του πρώην δημάρχου Γιάννη Μπουροδήμου με τον νυν δήμαρχο Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργο Ψαθά προκάλεσε ο δρόμος Δύο Βουνά – Κολοβρέχτης – Ψαχνά.

 

Ο πρώην δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων με ανακοίνωσή του επιρρίπτει ευθύνες στον κ. Ψαχνά για τον δρόμο, για τον οποίο αναφέρει ότι θα έπρεπε να είχε υποβληθεί «κατά προτεραιότητα πρόταση για χρηματοδότηση του σημαντικού έργου της βελτίωσης της οδικής ασφάλειας».

 

Η ανακοίνωση του Γιάννη Μπουροδήμου:

«Πρόσφατα δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ των αναπληρωτών Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών Θ.Σκυλακακη και Στ.Πέτσα(Αρ.Πρωτ 20107/9_3_2023) για ένταξη 76 έργων δημόσιας δαπάνης 161 εκατ ευρώ,σε αντίστοιχους δήμους οι οποίοι είχαν υποβάλλει πρόταση στην πρόσκληση με τίτλο “ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΒΕΛΤΊΩΣΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ”.

Στα εντασόμενα έργα για το νομό μας περιλαμβάνονται μόνο οι δήμοι Κυμης_Αλιβερίου με έργο πρ/σμού 2140000 ευρώ και Ιστιαίας_Αιδηψού με έργο πρ/σμού 2799845,60 ευρώ.

Είναι κοινώς αποδεκτό ότι ο ποιό επικίνδυνος δρόμος από άποψη οδικής ασφάλειας στο νομό μας είναι ο δρόμος Χαλκίδα _Ψαχνά και ιδιαίτερα το τμήμα Δυο Βουνά _Κολοβρέχτης _Ψαχνά στο οποίο έχουν καταγραφεί πολλά δυστυχήματα.

Θα περίμενε κάποιος σε μια εμβληματική πρόσκληση του ταμείου ανάκαμψης για εργα οδικής ασφάλειας,οι τοπικοί άρχοντες να υπέβαλαν κατά προτεραιότητα πρόταση για χρηματοδότηση του σημαντικού έργου της βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στο δρόμο ΔΥΟ ΒΟΥΝΆ _ΚΟΛΟΒΡΈΧΤΗ-ΨΑΧΝΆ.

 

 

Δυστυχώς ακόμη μια ευκαιρία χάθηκε από αδιαφορία ή από ανικανότητα και δεν υποβλήθηκε ποτέ πρόταση για χρηματοδότηση αυτού του εμβληματικού έργου .

Πρέπει να αντιληφθούν ότι η οδική ασφάλεια δεν επιτυγχάνεται με αυθαίρετες τοποθετήσεις πινακίδων με χαμηλά όρια ταχύτητας, χωρίς αποφάσεις αρμόδιων οργάνων και χωρίς κυκλοφοριακή μελέτη, αλλά με σοβαρές παρεμβάσεις για βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της οδού,με καλό και σύγχρονο φωτισμό σε όλο το μήκος, με άψογη διαγράμμιση,με άριστο αντιολισθηρό τάπητα,με αντικατάσταση των φονικών μεταλλικών στηθαίων με σύγχρονα και ασφαλή και όλα αυτά μετά από μια σοβαρή μελέτη η οποία θα εκτιμήσει και την ασφαλή ταχύτητα κίνησης των οχημάτων.

Έστω και τώρα ας αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν».

 

Η απάντηση του Γιώργου Ψαθά

Ο κ. Ψαθάς απάντησε στον πρώην δήμαρχο με ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι ο δρόμος ανήκει στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ενώ το έργο έχει ήδη ενταχθεί και μάλιστα έχει υπογραφεί σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία «Ερατοσθένης Τεχνική» ύψους 533.705,18 ευρώ.

«Στην ανακοίνωση του ο πρώην Δήμαρχος αφήνει αιχμές κατά της Δημοτικής αρχής και αναφέρει ότι χάθηκε η ευκαιρία για χρηματοδότηση και ένταξη του έργου στα 76 έργα δημόσιας δαπάνης αξίας 161 εκατομμυρίων ευρώ που ανακοίνωσε το υπουργείο οικονομικών και τα οποία αφορούν Δήμους της Ελλάδας.

Αρχικά, ο δρόμος ανήκει στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, και από κει και πέρα το έργο έχει ενταχθεί με την Σ.Α.Ν.Π 466 Π.Δ.Ε. Περιφέρειας Στερεάς με τίτλο “Συντήρηση οδικών αξόνων Ν.Αρτάκη-Ψαχνά και Χαλκίδα-Λέπουρα-Παραλία μετά από πρόταση του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων με προυπολογισμό 1.261.000.

Επίσης, έχει ήδη υπογραφεί η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία “Ερατοσθένης Τεχνική” αξίας 533.705.18 ευρώ οπότε τα όσα αναφέρει ο Γιάννης Μπουροδήμος δεν ευσταθούν».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr