Εύβοια: SOS για έντομο που καταστρέφει καλλιέργειες- Ποιες κινδυνεύουν
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: SOS για έντομο που καταστρέφει καλλιέργειες- Ποιες κινδυνεύουν

Τι να προσέξουν οι καλλιεργητές της Εύβοιας

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας ενημέρωσε για την εμφάνιση επιβλαβούς οργανισμού με όνομα Spodoptera frugiperda στο νομό.

Το είδος Spodoptera frugiperda ανήκει στην οικογένεια Noctuidae των λεπιδοπτέρων και είναι εξαιρετικά πολυφάγο. Έχει καταγραφεί σε πάνω από 350 είδη φυτών ξενιστών που ανήκουν σε περισσότερες από 75 οικογένειες.

Προτιμά κυρίως τα αγρωστώδη, σημαντικές ζημιές όμως προκαλεί και σε καλλιέργειες όπως βαμβάκι, κράμβες, κολοκυνθοειδή, φιστίκια, μηδική, κρεμμύδι, φασόλια, γλυκοπατάτα, τομάτες και άλλα σολανώδη (μελιτζάνες, πιπεριές, καπνός) και σε αρκετά καλλωπιστικά φυτά (χρυσάνθεμα, γαρύφαλλα, πελαργόνια κ.ά.)

Οι καλλιεργητές και διακινητές των φυτικών προϊόντων πιπεριές, μελιτζάνες, καρπός αραβοσίτου για ανθρώπινη κατανάλωση, χρυσάνθεμα, γαρύφαλλα, πελαργόνια θα πρέπει υποχρεωτικά:

  • Να εγγραφούν στο Επίσημο Μητρώο Επαγγελματιών.
  • Για την διακίνηση των παραπάνω φυτικών προϊόντων, που παράγονται στην Εύβοια και προορίζονται να διακινηθούν σε μη προσβλεβημένες περιοχές εκτός νομού, απαιτείται να εκδίδουν φυτοϋγειονομικό διαβατήριο από την  Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr