Εύβοια: SOS για τη στέγαση στο ΓΕΛ Βαθέος Αυλίδας – Να δοθεί άμεσα λύση
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: SOS για τη στέγαση στο ΓΕΛ Βαθέος Αυλίδας – Να δοθεί άμεσα λύση

Στη Βουλή έφερε το θέμα της στέγασης του ΓΕΛ Βαθέος Αυλίδας ο βουλευτής Ευβοίας του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος

Στη Βουλή έφερε το μείζον ζήτημα της στέγασης του ΓΕΛ Βαθέος Αυλίδας ο βουλευτής Ευβοίας του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, με ερώτηση προς τους Υπουργούς Παιδείας & Θρησκευμάτων, Εσωτερικών και Υποδομών & Μεταφορών.

Στο Λύκειο Βαθέος Αυλίδας φοιτούν μαθητές, οι οποίοι προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή της Αυλίδας, μια περιοχή μεγάλων αποστάσεων που εκτείνεται από το Φάρο μέχρι τη Μόρφα και είναι το μόνο σχολείο στο οποίο μπορούν να έχουν πρόσβαση.

Τα τελευταία 5 χρόνια παρουσιάζεται μια συνεχώς αυξητική τάση στο μαθητικό δυναμικό με αποτέλεσμα οι αίθουσες να μην μπορούν να το στεγάσουν. Αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται μαθήματα σε 5 κανονικές αίθουσες (40-45τμ), σε 2 χώρους αποθήκης (18τμ), σε μία λυόμενη αίθουσα (προκάτ) και σε ένα container τύπου isobox (όπως αυτά που μεταφέρουν εμπορεύματα στα πλοία, διάστασης 3X8m) εντελώς ακατάλληλο για διδακτική αίθουσα. Ενδεικτικό για την ακαταλληλότητα του είναι ότι το πάτωμα τρύπησε από τα πόδια καρέκλας.

Οι διάφορες προσωρινές “λύσεις” μπαλώματα με τη χρήση των αποθηκών και του container, επιλογές επιζήμιες για την σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών, καθώς και για την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία, έχουν γίνει πια μόνιμες. Αυτή τη στιγμή ούτε αυτές οι ψευτολύσεις δεν καλύπτουν τον απαραίτητο χώρο, αφού οι μαθητές είναι υποχρεωμένοι να κάνουν εκ περιτροπής μάθημα σε όποια αίθουσα αδειάζει.

Από το 2018 μέχρι και σήμερα η διεύθυνση του ΓΕΛ και του Γυμνασίου Βαθέος Αυλίδας, που συστεγάζονται ζητούν με αλλεπάλληλα έγγραφα προς τους αρμόδιους τη λύση στο πρόβλημα της στέγασης που χρονίζει και επιδεινώνεται.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, ποια μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση έτσι ώστε:

– Να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες για στέγαση σε κατάλληλες αίθουσες των μαθητών του ΓΕΛ Βαθέος Αυλίδος.

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr