Εύβοια: Στα δικαστήρια έφτασαν για να βάλουν «stop» στις ανεμογεννήτριες
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Στα δικαστήρια έφτασαν για να βάλουν «stop» στις ανεμογεννήτριες

Αγώνα ενάντια στις ανεμογεννήτριες στην Εύβοια

Ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας, παραβρέθηκε στα Δικαστήρια Χαλκίδας όπου εκδικάζονταν το αίτημα προσωρινής διαταγής για τη διακοπή εγκατάστασης εργασιών εγκατάστασης του ανεμολογικού ιστού στη θέση Κούρμαλη, στο Λυκόρεμα του Δήμου Καρύστου.

Με την παρουσία του εξέφρασε άλλη μια φορά την έμπρακτη στήριξή του ΚΚΕ στον αγώνα των κατοίκων και των φορέων του Δήμου Καρύστου ώστε να μην τοποθετηθεί καμιά άλλη ανεμογεννήτρια στην περιοχή.

Εξερχόμενος από το Δικαστήριο ο Γιώργος Μαρίνος δήλωσε πως:

«Τα αιτήματα και η διαμαρτυρία των κατοίκων είναι δίκαια! Ο Δήμος Καρύστου είναι μια υπερκορεσμένη περιοχή με περίπου 700 ανεμογεννήτριες, ο πρώτος πανελλαδικά σε εγκατεστημένη ισχύ δήμος και δε μπορεί να σηκώσει άλλο φορτίο. Βρισκόμαστε στο πλευρό των κατοίκων με κάθε μέσο και κυρίως στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να μην εγκατασταθούν νέες ανεμογεννήτριες στην περιοχή όπως επιχειρείται τώρα.

Ο αγώνας των κατοίκων όλες τις προηγούμενες μέρες δείχνει ότι ο λαός όταν θέλει μπορεί να επιβάλλει τη θέλησή του.

Το ΚΚΕ έχει αποκαλύψει από την πρώτη στιγμή πως αιτία της επέλασης την ενεργειακών ομίλων στην Κάρυστο και πανελλαδικά είναι η πολιτική της “Πράσινης Ανάπτυξης” που διαμορφώνουν και υλοποιούν από κοινού η ΕΕ και όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις. Το ΚΚΕ βρίσκεται στην απέναντι πλευρά, αναδεικνύει πως η λύση βρίσκεται στην ισόρροπη αξιοποίηση όλων των ενεργειακών πηγών της χώρας με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών σε επαρκές και φθηνό ρεύμα, με σεβασμό στο Περιβάλλον και την Υγεία των κατοίκων».

Εκτός του κου Μαρίνου που στάθηκε στο πλευρό των αγανακτισμένων πολιτών από την πρώτη στιγμή, στην εκδίκαση του αιτήματος προσωρινής διαταγής, χθες το πρωί στα Δικαστήρια Χαλκίδας, παραβρέθηκε αντιπροσωπία των φορέων και του δημοτικού συμβουλίου.

Την ίδια ώρα, για τρίτη σερί μέρα, από τα ξημερώματα της Παρασκευής, κάτοικοι από Κάρυστο και Μαρμάρι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των συλλόγων, φορέων και του δήμου, και συγκεντρώθηκαν στη διασταύρωση στο Λυκόρεμα, που οδηγεί στη θέση Κούρμαλη, όπου σχεδιάζεται να εγκατασταθεί ο ανεμολογικός ιστός και μετέπειτα 17 νέες ανεμογεννήτριες ύψους 180 μέτρων.

Η συμμετοχή των κινητοποιήσεων ήταν ακόμα μεγαλύτερη από τις  προηγούμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr