Εύβοια: Στα «κάγκελα» οι δασεργάτες – Πάνω από 140 μένουν άνεργοι χωρίς καμία στήριξη
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Στα «κάγκελα» οι δασεργάτες – Πάνω από 140 μένουν άνεργοι χωρίς καμία στήριξη

Ανακοίνωση του Σωματείου Δασεργατών Εύβοιας για περισσότερους από 140 που παραμένουν άνεργοι χωρίς κανένα βοήθημα
Σε απόγνωση βρίσκονται οι δασεργάτες της Εύβοιας, που συνεχίζουν να μένουν εκτός του επταετούς προγράμματος καθώς δεν συμπεριλήφθηκαν και παραμένουν άνεργοι με σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητά τους.
Το Σωματείο Δασεργατών απέστειλε αίτημα προς τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά για τη συμπερίληψη περισσότερων από 140 δασεργατών στον δεύτερο κύκλο το 7ετους προγράμματος, ενώ 133 έχουν ήδη ενταχθεί.

Ωστόσο, το αίτημά τους δεν πραγματοποιήθηκε με αποτέλεσμα να περιμένουν την επόμενη φάση του προγράμματος, ενώ μεχρι τότε θα χρειαστεί να παραμείνουν χωρίς εισόδημα.

Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ οι προσωρινοί πίνακες των επιτυχόντων για τον Β κύκλο του προγράμματος ρητινοκαλλιεργητών.

Η ανακοίνωση του Σωματείου:

Για άλλη μια φορά διαπιστώνουμε πως οι επιτυχόντες στον προσωρινό πίνακα είναι μόνο 133 παρόλο που στην δημόσια πρόσκληση αναφέρονται 181 θέσεις και παρά το γεγονός ότι έγιναν αιτήσεις από 275 συναδέλφους.

Δεκάδες πυρόπληκτοι ρητινοκαλλιεργητές παρουσιάζονται ως μη ωφελούμενοι του προγράμματος, παρόλο που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις μετά την τροποποίηση της ΚΥΑ.

Καλούμε τους αρμόδιους να σταματήσει πια αυτή η κοροϊδία και να λύσουν τώρα το όποιο πρόβλημα έχει παρουσιαστεί και να ενταχτούν όλοι οι δικαιούχοι που έκαναν αίτηση και πληρούν τις προϋποθέσεις που είχε θέσει το Σωματείο μας. Να σταματήσει ο εμπαιγμός των συναδέλφων μας, που 1.5 χρόνο τώρα παραμένουν χωρίς εισόδημα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr