Εύβοια: «Στα κάγκελα» οι κάτοικοι στο Ληλάντιο- «Αντιπλημμυρικά έργα τώρα»
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: «Στα κάγκελα» οι κάτοικοι στο Ληλάντιο- «Αντιπλημμυρικά έργα τώρα»

Καλούμε τους φορείς της περιοχής μας κ.ά. να στηρίξουν την κινητοποίησή μας με την παρουσία τους, τονίζουν οι κάτοικοι του Ληλαντίου Ευβοίας

Ουσιαστικά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας της ζωής και της περιουσίας από τις πηγές ως τις εκβολές του ποταμού ζητούν όπως τονίζουν σε σχετική τους επιστολή οι κάτοικοι του Ληλαντίου στην Εύβοια.

«Ενημερωθήκαμε από την περιφερειακή αρχή ότι στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα παρουσιαστεί η μελέτη του Λήλαντα ποταμού. Δεν γνωρίζουμε το πότε» αναφέρουν και τονίζουν πως υπήρχε δέσμευση πως θα ενημερωθούν οι κάτοικοι πριν ολοκληρωθεί η μελέτη και τώρα τώρα τους ανακοινώνεται πως αυτή είναι έτοιμη και εν αγνοία τους θα την περάσουν για να πάρει γνωμοδότηση από το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκιδέων

«Έχουμε αμφιβολίες για το αν η μελέτη παρουσιάζει έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης που εγγυώνται την προστασία μας επειδή ακολουθούν τη λογική κόστους-οφέλους» προσθέτουν και επισημαίνουν πως οι ίδιοι τους είπαν, “Θα φτιάξουμε όσα έργα μπορούμε με τα λιγότερο δυνατό κόστος.”

«Επίσης, ενώ έχουν παραδεχτεί ότι τα φράγματα θα έδιναν οριστική λύση στο πρόβλημα, όπως μας είπαν, “Δεν έχει πέσει στο τραπέζι η συζήτηση να ξεκινήσει μελέτη για αυτά”» επισημαίνουν.

«Όπως και το γεγονός ότι από την αρχή αναφέρονται στα έργα καθαρισμού της κοίτης και στα έργα αντιστήριξης με τον όρο αντιπλημμυρικά έργα. Αμφιβολίες μας γεμίζουν και οι πράξεις τους αφού βλέπουμε ότι ξοδεύονται χρήματα για αποκατάσταση δρόμων, γηπέδων κλπ και για τοίχους από συρματοκιβώτια κατά τόπους όπου ο καθένας μας με γυμνό μάτι συμπεραίνει ότι διάνοιξη εν τέλει δεν έγινε αλλά αντίθετα στενεύουν την κοίτη του ποταμού, δημιουργώντας πιο επικίνδυνη κατάσταση να πλημμυρίσουμε σε σχέση με την κατάσταση πριν το 2020»

«Ζητάμε από τη δημοτική αρχή να ακουστούν η φωνή και οι αγωνίες των κατοίκων.Ζητάμε ενημέρωση για την μελέτη οριοθέτησης του Λήλαντα.Ζητάμε ουσιαστικά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας της ζωής και της περιουσίας μας, από τις πηγές ως τις εκβολές του ποταμού», καταλήγουν και καλούν όλους. τους κατοίκους από τα χωριά του Ληλάντιου Πεδίου να είναι όλοι εκεί την ημέρα συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, του οποίου η απόφαση θα καθορίσει το μέλλον.

Καλούμε τους φορείς της περιοχής μας κ.ά. να στηρίξουν την κινητοποίησή μας με την παρουσία τους.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr