Εύβοια: Στη Βουλή το θέμα της πρόσληψης μηχανικών στις Υπηρεσίες Δόμησης
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Στη Βουλή το θέμα της πρόσληψης μηχανικών στις Υπηρεσίες Δόμησης

Τη μεγάλη ανάγκη που υπάρχει στην Εύβοια για την πρόσληψη μηχανικών στις Υπηρεσίες Δόμησης, υπογραμμίζει σε ερώτησή της βουλευτής του νομού.

Συγκεκριμένα, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στην Εύβοια, Κατερίνα Καζάνη, κατέθεσε σχετική ερώτηση στην υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως. Η κ. Καζάνη θέτει το θέμα της ανάγκης άμεσης πρόσληψης μηχανικών στις Υπηρεσίες Δόμησης, όπως και τη δημιουργία νέων Υπηρεσιών Δόμησης (Υ.ΔΟΜ) στους μεγάλους δήμους του νησιού.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει στην ερώτησή της πως «Στο Νομό της Εύβοιας υφίστανται η Υ.ΔΟΜ Χαλκιδέων, που παρέχει διοικητική υποστήριξη στον Δήμο Διρφύων- Μεσσαπίων και στο Δήμο Ερέτριας, η Υ.ΔΟΜ Καρύστου, η Υ.ΔΟΜ Κύμης-Αλιβερίου και η Υ.ΔΟΜ Ιστιαίας-Αιδηψού. Οι Υπηρεσίες Δόμησης είναι υποστελεχωμένες σε όλη την Ελλάδα. Σημειώνουμε ότι ο Δήμος Χαλκιδέων παρέχει διοικητική υποστήριξη στον Δήμο Διρφύων- Μεσσαπίων και στο Δήμο Ερέτριας».

«Η συρρίκνωση των Υ.ΔΟΜ δημιουργεί πρόβλημα στην κοινωνία, στην οικονομία και στο περιβάλλον. Στην Εύβοια, λόγω του γεωγραφικού της σχήματος και των αποστάσεων, επιβάλλεται να υφίσταται Υ.ΔΟΜ σε κάθε Δήμο.  Η καλή λειτουργία των Υ.ΔΟΜ είναι υποχρέωση του κράτους και αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς», τονίζει.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr