Εύβοια: Στο «έλεος» της κακοκαιρίας ηλικιωμένο ζευγάρι με κινητικά προβλήματα
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Στο «έλεος» της κακοκαιρίας ηλικιωμένο ζευγάρι με κινητικά προβλήματα

Δύσκολες ώρες πέρασε ηλικιωμένο ζευγάρι στην Εύβοια λόγω της κακοκαιρίας

Μεγάλα είναι τα προβλήματα στην Εύβοια από την κακοκαιρία Μπάρμπαρα, με ολόκληρα χωριά να έχουν θαφτεί στην κυριολεξία στα χιόνια, ενώ πολλά είναι τα προβλήματα και στο οδικό δίκτυο αλλά και στα δίκτυα υδροδότησης και ηλεκτροδότησης.

 

Η σύσταση των Αρχών για αποφυγή των μετακινήσεων είναι αυστηρή ιδίως σε ό,τι αφορά τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

 

Δύσκολες ώρες βίωσε και ένα ζευγάρι ηλικιωμένων στις Ροβιές λόγω της κακοκαιρίας, όπου πολλά νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, όπως και σε άλλες περιοχές του νησιού.

 

Το ζευγάρι αντιμετωπίζει σοβαρά κινητικά προβλήματα και έμεινε για αρκετές ώρες χωρίς ρεύμα, ωστόσο η αλληλεγγύη που κινεί και βουνά, έδωσε τη λύση, με τους εθελοντές διασώστες της Λίμνης να φορτώνουν σε αγροτικό φορτηγάκι μία γεννήτρια και κατάφεραν μέσα στον χιονιά και το τσουχτερό κρύο να την πάνε στο σπίτι του ζευγαριού για να μπορέσει να την χρησιμοποιήσει και να ζεσταθεί.

 

Ο χιονιάς στην Εύβοια πάντως δε λέει να υποχωρήσει ενώ σε ισχύ είναι και το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ.

 

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 03-02-2023/13:00 τοπική ώρα, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Πιο αναλυτικά:

Για σήμερα Τετάρτη (08/02/2023)

1) Θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις ή το χιονόνερο στα ανατολικά και νότια. Στην ανατολική Μαγνησία, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους ένταση των φαινομένων μέχρι και τις απογευματινές ώρες.

2) Ειδικά για την Αττική προβλέπεται χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις οι οποίες θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες κυρίως στα βόρεια.

 

Για αύριο Πέμπτη (09/02/2023)

Οι χιονοπτώσεις προβλέπεται να συνεχιστούν στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά. Ειδικότερα στην ανατολική Μαγνησία, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους τα φαινόμενα να είναι έντονα μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.

Επιπροσθέτως ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ημιορεινά-ορεινά, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη της κακοκαιρίας θα υπάρχουν στην ανάλυση της καιρικής κατάστασης, καθώς επίσης στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ
(www.emy.gr) και το λογαριασμό της στο twitter (@EMY_HNMS). Επισημαίνεται ότι τα έκτακτα δελτία επικαιροποιούνται τουλάχιστον ανά δωδεκάωρο.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr