Εύβοια: Παραίτηση «βόμβα» στο Νοσοκομείο Χαλκίδας – Φεύγει ο διοικητής
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Παραίτηση «βόμβα» στο Νοσοκομείο Χαλκίδας – Φεύγει ο διοικητής

Ο διοικητής του Γ. Ν. Χαλκίδας, Βαγγέλης Χατζημαργαρίτης υπέβαλε την παραίτησή του στον υπουργό υγείας Θανάση Πλεύρη

Στο γραφείο του υπουργού υγείας Θανάση Πλεύρη βρίσκεται η παραίτηση του διοικητή του γενικού νοσοκομείου Χαλκίδας Βαγγέλη Χατζημαργαρίτη.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου υγείας στο evima.gr ο διοικητής του γενικού νοσοκομείου Χαλκίδας υπέβαλε την παραίτησή του στο γραφείο του υπουργού Θανάση Πλεύρη και εν συνέχεια στον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη.

Μετά από 20 μέρες θα γίνει τυπικά όπως προβλέπεται και η δεύτερη παραίτηση και εν συνεχεία θα οριστεί ο νέος διοικητής του γενικού νοσοκομείου Χαλκίδας.

Την Δευτέρα 6 Μαρτίου η  Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Νομού Εύβοιας, έκρουσε καμπανάκι κινδύνου πως το μεγαλύτερο Νοσοκομείο στο Νομό βγάζει τις τελευταίες εφημερίες του, με «τρομακτική και πρωτοφανής» όπως την χαρακτηρίζουν οι γιατροί, σε βασικές ειδικότητες όπως Ουρολόγου ,Οφθαλμιάτρου, ΩΡΛ και Αγγειοχειρουργού.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση τους αναφέρουν πως, ασθενής αγανακτισμένος που απαιτούσε ιατρική βοήθεια στις 4/03/2023  από ωτορινολαρυγγολόγο παραπέμφθηκε σε Νοσοκομεία της Αθήνας που εφημέρευαν για τη συγκεκριμένη ειδικότητα εκείνη τη μέρα και παράλληλα κατάγγειλε το περιστατικό σε τοπικό μέσο ενημέρωσης.

Η ανακοίνωση, της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Νομού Εύβοιας:

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει παρατηρηθεί ότι σε ημέρες αργιών στα επείγοντα του Νοσοκομείου Χαλκίδας δεν εφημερεύουν βασικές ειδικότητες όπως Ουρολόγου ,Οφθαλμιάτρου, ΩΡΛ και Αγγειοχειρουργού.

Συγκεκριμένα την Κυριακή της Αποκριάς 26/02/2023 και το Σάββατο στις 4/03/2023 δεν εφημέρευαν οι συγκεκριμένες ειδικότητες με δεδομένο την αυξημένη επισκεψιμότητα εκείνες τις ημέρες στο Νομό μας, οπότε και καθίσταται μη ασφαλής και ελλιπής η εφημέρευση στο τμήμα επειγόντων του Νοσοκομείου μας, με όποια ταλαιπωρία αυτό συνεπάγεται τόσο για τους ασθενείς που προσέρχονται όσο και για τους ιατρούς των υπόλοιπων ειδικοτήτων στη διαχείριση των περιστατικών.

Ασθενής αγανακτισμένος που απαιτούσε ιατρική βοήθεια στις 4/03/2023 από ωτορινολαρυγγολόγο παραπέμφθηκε σε Νοσοκομεία της Αθήνας που εφημέρευαν για τη συγκεκριμένη ειδικότητα εκείνη τη μέρα και παράλληλα κατάγγειλε το περιστατικό σε τοπικό μέσο ενημέρωσης.

Ως Ε.Ι.Ν.ΝΕΥΒ έχουμε επισημάνει εγγράφως και επανειλημμένα την υποστελέχωση του τμήματος επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείου μας στη διοίκηση, σε καθημερινή βάση και σε εφημεριακό καθεστώς ,ειδικά των αργιών όπου η πληθυσμιακή κάλυψη του Νομού μας αυξάνει επικίνδυνα και καθιστά μη ασφαλή την εφημέρευση για ιατρούς και ασθενείς. Καμία ανταπόκριση και ουσιαστική ενέργεια…

Δε μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η τακτική της αποδυνάμωσης νευραλγικών και βασικών τμημάτων του Νοσοκομείου μας όπως αυτού του τμήματος επειγόντων περιστατικών!

Δε γίνεται οι συνάδελφοι μας να πηγαίνουν για εφημερία με το φόβο τι θα αντιμετωπίσουν και τη τακτική «Πάμε και όπου βγει»….!»

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr