Εύβοια: Στο Προκόπι για τον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο ο Θανάσης Ζεμπίλης
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Στο Προκόπι για τον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο ο Θανάσης Ζεμπίλης

Στο Προκόπι για τον εορτασμό του Όσιου Ιωάννη τον Ρώσσου ο Θανάσης Ζεμπίλης

Ο Βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης μετέβη χθες το απόγευμα στο Προκόπι, παραμονή της μνήμης του Οσίου Ιωάννη του Ρώσσου, όπου πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του δεξιού άφθαρτου χεριού του, ενώ σήμερα το πρωί παρέστη στο Αρχιερατικό συλλείτουργο και στη συνέχεια συμμετείχε στη λιτανεία του Ιερού Σκηνώματος του Οσίου Ιωάννη.

Ζεμπίλης: «Ο Όσιος Ιωάννης αποτελεί το Θαύμα των Θαυμάτων και το Ιερό του Σκήνωμα είναι πολυτιμότερο από όλους τους θησαυρούς του κόσμου»

Ο κ. Ζεμπίλης μετά το τέλος της λιτανείας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Φέτος εορτάσαμε τα 100 χρόνια από την έλευση του Ιερού Σκηνώματος του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου από την Καππαδοκία στην Εύβοια. Τα χρόνια αυτά ο τόπος μας είναι γεμάτος από ιστορίες και αφηγήσεις θαυμάτων. Για το λόγο αυτό εκατοντάδες χιλιάδες πιστοί από όλη την οικουμένη επισκέπτονται το Ιερό του Προσκύνημα. Για τον ίδιο λόγο χιλιάδες νέοι στη μνήμη του περπατούν χιλιόμετρα για να εναποθέσουν στον Άγιο τα όνειρα, τις προσδοκίες και τις αγωνίες τους. Δεν υπάρχει αμφιβολία, συνεπώς, ότι ο Όσιος Ιωάννης αποτελεί το Θαύμα των Θαυμάτων και το Ιερό του Σκήνωμα είναι πολυτιμότερο από όλους τους θησαυρούς του κόσμου».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr