Εύβοια: «Στο σφυρί» ιστορικό ξενοδοχείο του νησιού
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: «Στο σφυρί» ιστορικό ξενοδοχείο του νησιού

Οι κληρονόμοι είχαν διαφωνίες για τον τρόπο αξιοποίησης του διάσημου ξενοδοχείου της Εύβοιας και τελικά το εγκατέλειψαν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν οφειλές

«Στο σφυρί» για ένα ελάχιστο, σε σχέση με την αξία του ποσό, βγήκε την περασμένη Τετάρτη, το εμβληματικό ξενοδοχείο της Εύβοιας, “Ηράκλειον”, στην Αιδηψό.

Οι οφειλές της τάξης των 80.000 ευρώ που δημιουργήθηκαν με την πάραδο των ετών έπειτα από τις διαφωνίες των κληρονόμων του ως προς τον τρόπο αξιοποίησής του, είχε ως αποτέλεσμα το κτίριο να βγεί σε πλειστηριασμό με τιμή εκκίνησης τις 502.000 ευρώ.

Η διαδικασία σε κάθε περίπτωση κηρύχθηκε άγονη.

Το ιστορικό ξενοδοχείο που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης από τα Ηλια και ακριβώς πάνω από τις ιαματικές πηγές, χτίστηκε το 1895.

Ηδη από τότε αλλά μέχρι και σήμερα, τα Λουτρά Αιδηψού ήταν πόλος έλξης προσωπικοτήτων αλλά και απλού κόσμου από κάθε γωνιά της χώρας και όχι μόνο.

Χτίστηκε από τον Δημήτρη Μάλλιο με αρχιτέκτονα τον Ποθητό Καμάρα.

Ο Δημήτρης Μάλλιος, υπενθυμίζεται πως ήταν γνωστός έμπορο της Χαλκίδας, ο οποίος έχτισε επίσης το περίφημο το “σπίτι με τα αγάλματα” για να μείνει δίπλα στον αδερφό του Ιωάννη, ιδιοκτήτη τότε του “κόκκινου σπιτιού”.

Στο ξενοδοχείο έχουν διαμείνει πολλές διάσημες προσωπικότητες και άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών και της υψηλής κοινωνίας εν γένει.

Ενδεικτικά, την δεκαετία του 1920, ο ποιητής Κωστής Παλαμάς το επισκεπτόταν συχνά

Το “Ηράκλειον” λειτούργησε μέχρι τη δεκαετία του ’80.

Στις αρχές της δεκαετίας του 90, ο Δημήτρης Μάλλιος έκανε αίτηση στον Δήμο για να προχωρήσει σε ανακαίνιση του ξενοδοχείου, αλλά πέθανε μη καταφέρνοντας να εκπληρώσει τα σχέδια του.

Από τότε, το ξενοδοχείο έκλεισε ου και ερήμωσε.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr