Εύβοια: Στοίχημα η επέκταση της τουριστικής περιόδου
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Στοίχημα η επέκταση της τουριστικής περιόδου

Συνολικά 39.546 επιταγές του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2022-23 της ΔΥΠΑ ενεργοποιήθηκαν σε τουριστικά καταλύματα της χώρας τον Ιούνιο, ενώ επίσης ενεργοποιήθηκαν 9.665 επιταγές ακτοπλοϊκής μεταφοράς με πρωταθλήτρια την Εύβοια. 

Η Εύβοια αναδείχτηκε ο πιο δημοφιλής προορισμός και ακολούθησαν η Χαλκιδική και η Αργολίδα. Η Περιφερειακή Ενότητα της Εύβοιας έχει 4.370 επιταγές ακτοπλοϊκής μεταφοράς με ποσοστό 11%.

Οι διακοπές με το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2022-23 μπορούν να πραγματοποιηθούν έως τις 31 Ιουλίου 2023.
Το ελκυστικό Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ιδιαίτερα ενισχυμένο και ελκυστικό, τόσο για τους δικαιούχους όσο και για τους παρόχους, καθώς χαρακτηρίζεται από μειωμένη έως μηδενική ιδιωτική συμμετοχή για τους δικαιούχους στο κόστος της διανυκτέρευσης στα τουριστικά καταλύματα και αυξημένες τιμές επιδότησης στους παρόχους.

Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο.

Στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

Θ.Ρουμελιώτης στο Evima.gr: «Υπάρχει αρκετή κίνηση κυρίως με επισκέπτες από τα Βαλκάνια»

Σε δήλωση του στο Evima.gr, ο Πρόεδρος ξενοδόχων Λουτρών Αιδηψού, κ. Θοδωρής Ρουμελιώτης, τόνισε πως «μέχρι στιγμής υπάρχει αρκετή κίνηση κυρίως με επισκέπτες από τα Βαλκάνια και τις τελευταίες μέρες έχουμε μεγάλη ζήτηση από Έλληνες οι οποίοι είναι δικαιούχοι του κοινωνικού τουρισμού.»

«Το Evia Pass έδωσε μεγάλη δυναμική και έφερε τον κόσμο στην Βόρεια Εύβοια»

Πρόσθεσε πως «η εικόνα που έχουμε από τις κρατήσεις είναι ότι η σεζόν θα κυλήσει με πολύ καλές πληρότητες και το μεγάλο στοίχημα πλέον είναι να μπορέσουμε να επεκτείνουμε την τουριστική περίοδο όσο το δυνατόν περισσότερο. Είναι γεγονός πάντως ότι τα προγράμματα του κοινωνικού τουρισμού και του Evia pass έδωσαν μεγάλη δυναμική στην περιοχή και έφεραν νέο κόσμο στην Βόρεια Εύβοια».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr