Εύβοια: Στον υπουργό Άμυνας το θέμα της μεταφοράς του «Βέλους» στην Κύμη
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Στον υπουργό Άμυνας το θέμα της μεταφοράς του «Βέλους» στην Κύμη

Ανοίγει ο δρόμος για την φιλοξενία του Α/Τ Βέλος στο λιμάνι της Κύμης!

Το ιστορικό αντιτορπιλικό “Βέλος” βρίσκεται μετά από ρυμούλκηση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου είναι η αρχική του στάση, προτού αποφασιστεί στη συνέχεια, ποιος θα είναι ο τελικός προορισμός του.

Ο βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης ζήτησε ξανά στη μεταφορά του Α/Τ «Βέλος» στον Λιμένα Κύμης. Άλλωστε, ο ιστορικός του πλοίαρχος καταγόταν από εκεί.
Οι πολίτες και οι φορείς θα ήθελαν πολύ να δέσει στο λιμάνι της Κύμης το πολεμικό πλοίο «Βέλος», το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές από την προηγούμενη κακοκαιρία και βρίσκεται προς επισκευή στη Θεσσαλονίκη.

Συνάντηση Θανάση Ζεμπίλη με Νίκο Δένδια στο ΥΠΕΘΑ για το Α/Τ «Βέλος»

Με τον υπουργό εθνικής άμυνας κ. Νίκο Δένδια συναντήθηκε σήμερα ο Βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης στο Πεντάγωνο.

Μεταξύ των θεμάτων τοπικού ενδιαφέροντος που έθεσε ο κ. Ζεμπίλης ήταν το αίτημα των φορέων της Εύβοιας και σύσσωμης της κοινωνίας της Κύμης για τον ελλιμενισμό του θρυλικού αντιτορπιλικού «Βέλους» στο λιμάνι της γενέτειρας του ιστορικού του κυβερνήτη και αείμνηστου ναυάρχου Νίκου Παππά. Επίσης, ο κ. Ζεμπίλης έθεσε και το θέμα της παραχώρησης προς την Ελληνική Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα έκτασης 10 στρεμμάτων του στρατοπέδου «Παπαναγνώστου» (πεδίο βολής), προκειμένου να καλύψουν τις στεγαστικές τους ανάγκες.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δεσμεύθηκε να απαντήσει στα αιτήματα του Βουλευτή Εύβοιας, τα οποία κατ´αρχάς βλέπει θετικά. Στο τέλος ο κ. Ζεμπίλης ενημερώθηκε από τον κ. Δένδια για θέματα γενικότερης πολιτικής, που άπτονται των διεθνών σχέσεων και της αμυντικής θωράκισης της χώρας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr