Εύβοια: Συγκλόνισαν οι εκδηλώσεις για τα Τέμπη – Μεγάλη πορεία στη Χαλκίδα
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Συγκλόνισαν οι εκδηλώσεις για τα Τέμπη – Μεγάλη πορεία στη Χαλκίδα

Η Εύβοια, παραμονή της «μαύρης» επετείου της τραγωδίας των Τεμπών, τίμησε τη μνήμη των 57 νέων που έχασαν τη ζωή τους τόσο άδοξα. 

Συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στη παραλία της Χαλκίδας, στη μνήμη των θυμάτων που χάθηκαν τόσο άδικα στα Τέμπη πριν από έναν χρόνο.

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην πορεία, με σημαίες και συνθήματα για το έγκλημα των Τεμπών.

«Έφτασες;»: Συγκλόνισαν μαθητές σχολείων της Εύβοιας για την τραγωδία των Τεμπών

Παιδιά της Εύβοιας συγκεντρώθηκαν σήμερα στα προαύλια των σχολείων τους και σχημάτισαν με τα σώματα, τα ρούχα και τις τσάντες το μήνυμα που προκάλεσε ανατριχίλα και δέος.

Έναν χρόνο μετά την σιδηροδρομική τραγωδία με σύγκρουση δύο τρένων στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας και στιγμάτισε τη χώρα, οι μαθητές της Εύβοιας συγκίνησαν αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα της μοιραίας αμαξοστοιχίας.

Από τη Χαλκίδα μέχρι το Αλιβέρι, τα παιδιά συγκεντρώνονται στα προαύλια των σχολείων τους και σχηματίζουν με τα σώματα, τα ρούχα και τις τσάντες το μήνυμα που προκαλεί ανατριχίλα και δέος.

«Έφτασες;»

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε σήμερα, από την μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία, που έχει συμβεί στην Ελλάδα και βύθισε στο πένθος τη χώρα μας με 57 θύματα και κυρίως νέα παιδιά. Σήμερα όλη η Ελλάδα πενθεί.
Ποτέ ξανά καμία οικογένεια να μην βιώσει τέτοιες τραγικές στιγμές, είναι το μήνυμα του Δημοτικού Σχολείου Αυλωναρίου.

Συγκίνησαν οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Χαλκίδας

Με πρωτοβουλία των μαθητών και μαθητριών του, το 3ο Γυμνάσιο Χαλκίδας, διοργάνωσε δράση μνήμης και προσφοράς τιμής στα 57 αθώα θύματα της τραγωδίας του δυστυχήματος των Τεμπών.

Η αφορμή δόθηκε με τη συμπλήρωση ακριβώς ενός χρόνου από το συμβάν που συγκλόνισε την κοινή γνώμη κι αποτελεί μια από τις πιο πένθιμες σελίδες της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας.

Οι μαθητές κι οι μαθήτριες του 3ου Γυμνασίου Χαλκίδας, με απόλυτη σοβαρότητα και συνειδητοποίηση, υλοποίησαν τη συγκεκριμένη δράση, εκφράζοντας με τον δικό τους τρόπο, τη λύπη τους, τη συμπαράστασή τους στις οικογένειες των θυμάτων αλλά και την αγωνία και την απαίτησή τους για την απόδοση ευθυνών από τη δικαιοσύνη.

Γι’ αυτούς σταμάτησε ο χρόνος,
μ’ ακόμη τρέχει η σκιά τους.
Στο σκοτεινό εκείνο μέρος,
που το “Γιατί;” ψάχνει η καρδιά τους….  

Οι καμπάνες χτύπησαν 57 φορές στις εκκλησίες της Εύβοιας

Οι καμπάνες σε όλη την Εύβοια όπως και την υπόλοιπη Χώρα χτύπησαν πένθιμα 57 φορές για τις ψυχές που χάθηκαν στα συντρίμμια των τρένων, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων ήταν νέα παιδιά.

Δείτε βίντεο από την Εύβοια

Από την ενορία Περιβολίων Καρυστίας και από τον ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας όπου σήμερα τελέσθηκε από τον ιερέα π. Δημήτριο, το ετήσιο μνημόσυνο για τα παιδιά μας, για τους ανθρώπους που χάθηκαν τόσο άδικα στα Τέμπη.

Εκδηλώσεις και στο Αλιβέρι

Εκδηλώσεις μνήμης για τους 57 νεκρούς από την τραγούδια στα Τέμπη πραγματοποιήθηκαν και στην πλατεία Λιγνιτωρύχου στο Αλιβέρι.

Συγκέντρωση στην πλατεία Ηρώων στην Ερέτρια για τον ένα χρόνο από την τραγωδία των Τεμπών

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου Ερέτριας, φορείς και κάτοικοι της πόλης σήμερα το απόγευμα στις 18:30 μμ κρατώντας αναμμένα κεριά στην πλατεία Ηρώων κράτησαν ζωντανή τη μνήμη για εκείνα τα παιδιά που δεν έφτασαν στον προορισμό τους ….
Για εκείνες τις μάνες που δεν τα έσφιξαν ξανά στην αγκαλιά τους….
Για την δική τους μάνα, φίλη που έζησε την απόγνωση και το παιδί της που σώθηκε από θαύμα και το κουβαλάει όλο αυτό μέσα του …

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr