Εύβοια: Συνελήφθησαν μέλη εγκληματικής οργάνωσης – Έκαναν ληστείες σε σπίτια και αυτοκίνητα
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Συνελήφθησαν μέλη εγκληματικής οργάνωσης – Έκαναν ληστείες σε σπίτια και αυτοκίνητα

Διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη ληστείας και κλοπών από οικίες και όχημα σε περιοχές της Εύβοιας.

Ταυτοποιήθηκαν δύο άτομα (το ένα από αυτά, ανήλικο), μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ένα εκ των οποίων είναι ήδη έγκλειστο σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων

Ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων, κλοπές σε ΙΧ και σπίτια

Εξιχνιάσθηκαν, έπειτα από ενδελεχή έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, συνολικά μία ληστεία σε οικία, σε βάρος ηλικιωμένων, δύο κλοπές από οικίες και μία κλοπή από  σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, σε περιοχές της Εύβοιας.

Για τα παραπάνω αδικήματα ταυτοποιήθηκαν δύο άτομα, ένα εκ των οποίων είναι ήδη έγκλειστο σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων, καθώς είχε συλληφθεί την 19-12-2023, ομοίως για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διάπραξη ληστείας και κλοπών σε περιοχές της Βοιωτίας. (Σχετικό το από 20-12-2023 Δελτίο Τύπου)

Σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία τόσο σε βάρος τους όσο και σε έτερο άτομο, τα στοιχεία της ταυτότητας του οποίου διερευνώνται.

Κατασχέθηκε το ΙΧ που χρησιμοποιούσε η σπείρα

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, το χρονικό διάστημα από 21-11 έως 09-12-2023, τα  ανωτέρω άτομα οργανώθηκαν-συγκρότησαν εγκληματική ομάδα (συμμορία), με την ίδια ή διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, προβαίνοντας στην τέλεση κακουργημάτων και συγκεκριμένα διακεκριμένων κλοπών και ληστείας.

Επιπλέον αναφέρεται ότι οι δράστες, ως μέσο διευκόλυνσης για την παράνομη δραστηριότητά τους, χρησιμοποιούσαν το ίδιο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας ενός εξ΄αυτών, το οποίο κατασχέθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο κατά τη σύλληψή του.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διερευνηθεί η εμπλοκή των εν λόγω ατόμων και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις, καθώς και η διακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας συνεργών τους.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr