Εύβοια: Συνελήφθησαν οι παράνομοι ξυλοκόποι -Πελεκούσαν σε ξένα χωράφια και κατέστρεψαν αιωνόβια δέντρα
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Συνελήφθησαν οι παράνομοι ξυλοκόποι -Πελεκούσαν σε ξένα χωράφια και κατέστρεψαν αιωνόβια δέντρα

Οι εν λόγω άνδρες είχαν εντοπιστεί τις προηγούμενες ημέρες και σε άλλα κτήματα Εύβοια και σε όποιον τους ρωτούσε γιατί κόβουν δέντρα, έλεγαν πως εργάζονται για τον καθαρισμό του χώρου προκειμένου σε αυτόν να τοποθετηθεί φωτοβολταϊκό πάρκο.

Ντροπή και θλίψη στην Εύβοια προκαλεί η είδησης της καστροφής δεκάδων αιωνόβιων δέντρων το τελευταίο διάστημα στη Δροσία Χαλκίδας, από σπείρα που τα έκοβε παράνομα για να συγκεντρώσει προς πώληση κορμούς και κλαδιά ως καυσόξυλα.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ οι δράστες είναι τόσο αλλοδαποί όσο και Έλληνες και δρούσαν ανενόχλητοι, μέχρι να γίνουν αντιληπτοί και να συλληφθούν από τις αρχές για είκοσι ημέρες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πρόκειται ειδικότερα για 3 αλλοδαπούς και ένα Έλληνα.

Υπενθυμίζεται πως ιδιαίτερη εντύπωση εξάλλου είχε προκαλέσει ενδεικτικά, το προηγούμενο διάστημα, η χαρακτηριστική περίπτωση ιδιοκτήτη χωραφιού στην περιοχή ο οποίος επισκέφθηκε τη γη του για να εντοπίσει 4 άτομα να κόβουν, με την άνεση τους αλλά και με περίσσιο θάρρος τα δέντρα του.

Οι δράστες δεν δίστασαν να εισβάλουν, μέρα μεσημέρι, σε ξένο χωράφι και να κόψουν ελαιόδεντρα που βρίσκονται μέσα στο κτήμα.

Ο ιδιοκτήτης ειδοποίησε τις αρχές οι οποίες και έσπευσαν στο σημείο εντούτοις οι δράστες της απίστευτης κλοπής πρόλαβαν να… “γίνουν καπνός” παρατώντας στον πανικό τους κάποια από τα ξύλα που είχαν ήδη δυστυχώς προλάβει να κόψουν.

Η Αστυνομία είχε ήδη πάρει καταθέσεις και έτσι αναγνωρίστηκαν.

Παράλληλα αναγνωρίστηκε το φορτηγό, χρώματος μπλε, που χρησιμοποιούσαν.

Οι εν λόγω άνδρες είχαν εντοπιστεί τις προηγούμενες ημέρες και σε άλλα κτήματα κάνοντας τα ανάλογα και έχοντας μάλιστα το θράσος να απαντούν, σε όποιον τους ρωτούσε γιατί κόβουν δέντρα, πως εργάζονται για τον καθαρισμό του χώρου προκειμένου σε αυτόν να τοποθετηθεί φωτοβολταϊκό πάρκο.

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr