Εύβοια: Τελική ευθεία για την αντιπυρική περίοδο – Αναμένεται επίσκεψη Κικίλια
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Τελική ευθεία για την αντιπυρική περίοδο – Αναμένεται επίσκεψη Κικίλια

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες στην Εύβοια για την αντιπυρική περίοδο που ξεκινάει από 1η Μαΐου.

Υπάρχει έντονη ανησυχία στους κατοίκους για ακόμα μια χρόνια στην Εύβοια σχετικά με τις φωτιές, καθώς τα τελευταία χρόνια κάθε καλοκαίρι το νησί μας φλέγεται.

Από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, ισχύουν τα εξής:

1. Απαγορεύεται, λόγω αυξημένης επικινδυνότητας, οποιαδήποτε καύση στα δάση, τις δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις, που βρίσκονται σε βραχώδεις ή πετρώδεις περιοχές σε πεδινά ή ανώμαλα εδάφη & λόφους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, και Ευβοίας

2. Επιτρέπεται μετά από ειδική άδεια από τις κατά τόπους αρμόδιες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, η καύση σιτοκαλαμιών & άλλων γεωργικών υπολειμμάτων, αφού ληφθούν αυστηρά τα μέτρα που ορίζονται στο άρθρο 5 της 9/2000 Πυροσβεστικής Διάταξης, όπως αυτή τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και ισχύει με την 9 Α /2005 όμοια (Φ.Ε.Κ.$”1554).

3. Η Υπηρεσία μας επιφυλασσομένη κάθε νόμιμης διαδικασίας πού προβλέπεται για την παράβαση της παρούσας, παρακαλεί για την πιστή εφαρμογή αυτής.

4. Μετά από σχετική άδεια των ΙΙ.Υ. η καύση Θα γίνεται αυστηρά τις πρωινές ώρες έως Ω/ 10:00 και με δείκτη επικινδυνότητας 1 (χαμηλή) ή 2 (μέση)

Συνάντηση Ζεμπίλη – Κικίλια ενόψει αντιπυρικής περιόδου

Συνάντηση με τον Βασίλη Κικίλια είχε ο βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης, σχετικά με τον σχεδιασμό της φετινής δύσκολης αντιπυρικής περιόδου, μετά τον πιο άνυδρο και θερμό χειμώνα δεκαετιών, που ξεκινάει επισήμως την 1η Μαΐου. Μεταξύ άλλων ο κ. Κικίλιας έθεσε την Εύβοια ως προτεραιότητα και πρόσθεσε ότι θα επισκεφτεί το νησί σύντομα.

Ο Βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης και ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης κ. Βασίλης Κικίλιας, συναντήθηκαν το πρωί.

Ο κ. Κικίλιας ενημέρωσε τον κ. Ζεμπίλη για το νέο επιχειρησιακό σχέδιο για τις πυρκαγιές, όπως και για το εθνικό πρόγραμμα πολιτικής προστασίας «Αιγίς», που στοχεύει στην ενίσχυση των υποδομών και του εξοπλισμού της πολιτικής προστασίας.

Από την πλευρά του ο κ. Ζεμπίλης ζήτησε την ενίσχυση σε προσωπικό και σε οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Εύβοιας. Επίσης, ζήτησε την παρουσία στην Π.Ε. Εύβοιας κλιμακίου της ειδικής ομάδας δασικών επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ) Λαμίας, όταν υπάρχει υψηλός βαθμός επικινδυνότητας για τις πυρκαγιές.

Κικίλιας: Προτεραιότητα η Εύβοια

Περαιτέρω, ο κ. Ζεμπίλης ζήτησε κατά το διάστημα του θέρους και δη μετά την 15η Ιουνίου να εγκατασταθεί προσωρινά στη κεντρική Εύβοια ελικόπτερο της πολιτικής προστασίας, προκειμένου σε περίπτωση φωτιάς να συνδράμει τόσο με τη μεταφορά νερού, όσο και με τη μεταφορά προσωπικού. Ε

πίσης, ο κ. Ζεμπίλης ζήτησε από τον κ. Κικίλια να μεριμνήσει για την απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων των εθελοντικών δυνάμεων δασοπυρόσβεσης.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι η Εύβοια αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση στο τομέα της δασοπυρόσβεσης, ενώ ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι σύντομα θα επισκεφθεί την Εύβοια.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr