Εύβοια: Τι απαντούν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Χαλκίδας στις καταγγελίες
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Τι απαντούν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Χαλκίδας στις καταγγελίες

Με ανακοίνωση του το σωματείο εργαζομένων απαντά στις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για το νοσοκομείο Χαλκίδας
Μεγάλη αναστάτωση έχουν προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Εύβοιας όσα έχουν δει το  φως της δημοσιότητας σχετικά με τη λειτουργία και το προσωπικό του νοσοκομείου Χαλκίδας, καθώς καταγγελίες που έχουν γίνει γνωστές, παρουσιάζουν μία κατάσταση απαράδεκτη για ένα νοσηλευτικό ίδρυμα.
Εργαζόμενοι στο νοσοκομείο δίνουν την δική τους απάντηση στα όσα έχουν καταγγελθεί τα τελευταία 24ωρα για τους γιατρούς και νοσηλευτές του νοσοκομείου.
Με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εργαζόμενη στο νοσοκομείο αναφέρει:
«Ποιοι είναι αυτοί που θα μας πουν ότι όλοι εμείς, γιατροί και νοσηλευτές, που δουλεύουμε στο νοσοκομείο είμαστε απαθείς, δεν υπολογίζουμε το συνάνθρωπο;
Ποιοι είναι αυτοί που θα μας κουνήσουν το δάχτυλο τη στιγμή που οι περισσότεροι δεν αντέχουν να καθήσουν δίπλα στους δικούς τους ανθρώπους, έστω για λίγες ώρες;
Δεν θα ασχοληθώ με την καταγγελία για τον ασθενή του Παθολογικού τμήματος, γιατί υπάρχουν προσωπικά δεδομένα, οι συγγενείς του ήταν ενήμεροι, έχουν γίνει όλες οι νόμιμες διαδικασίες και δεν έχει δικαίωμα κανένας να εκθέτει με αυτόν τον τρόπο ασθενείς και εργαζόμενους.
Που είναι η ευαισθησία όλων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο;
Ποιος ενδιαφέρθηκε κάτω από ποιες συνθήκες δουλεύουμε για να προσφέρουμε στον πάσχοντα συνάνθρωπο;
Ποιος ενδιαφέρθηκε αν στη βάρδια καταρρέει γιατρός ή νοσηλευτής, από τις συνεχείς βάρδιες- εφημερίες και την ανάγκη να ανταπεξέλθει, συγχρόνως, σε πολλά περιστατικά; Μάλιστα στην Παθολογική έχουμε στις βάρδιες τρεις νοσηλευτές για 48 ασθενείς……αυτό ακούγεται σε όλους καλά ;
Ακόμα και οι καταγγελίες του Συλλόγου Εργαζομένων “καταπνίγονται”, στο βωμό των συμφερόντων …..κομματικών ή μη….!!!!
Καταγγέλλουμε συγκεκριμένα πράγματα….!!!
Που είναι η στήριξή όλων σας για τα όσα καταγγέλλουμε;
ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΕΊ….. ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙ.!!!
ΜΟΝΟ ΕΥΘΥΝΕΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ…..!!!
“Ουαί υμίν, γραμματείς καί Φαρισαίοι υποκριταί”»
Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου την Τετάρτη 29 Μαρτίου εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, με την οποία επίσης απαντά σε όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το προσωπικό του νοσοκομείου.
«Αλήθειες για το νέο νοσοκομείο Χαλκίδας…..με αφορμή την αποχώρηση του Διοικητή!
Η λειτουργία του νοσοκομείου όλα αυτά τα χρόνια είχε και έχει συνέχεια….!
Κάθε Διοικητής κρίνεται από το έργο του, τον τρόπο διαχείρισης του προσωπικού του, καθώς και από την επιλογή των άμεσα συνεργατών του, που τον βοηθούν σε αυτόν τον σκοπό! Κρίνεται δε και από τους πολίτες οι οποίοι είναι οι αποδέκτες των Υπηρεσιών Υγείας.
Χωρίς βέβαια να παραβλέπουμε το κύριο γεγονός ότι επιλέγεται απο τις κυβερνήσεις και είναι δεσμευμένος από την υλοποίηση της πολιτικής τους. Δεν είναι τυχαίες κάποιες από τις απαντήσεις από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου ότι “διαφωνώ” αλλά είναι κυβερνητικός νόμος. Πέρα από όλα τα άλλα οι Διοικήσεις κρίνονται από το κράτος, από το κατά πόσο υλοποιούν την κυβερνητική πολιτική, κατά πόσο πετυχαίνουν τους δημοσιονομικούς στόχους, που σημαίνει λιγοστές υπηρεσίες υγείας, κατά πόσο προωθούν τα σχέδια εμπορευματοποίησης της υγείας.
Εμείς ως Σύλλογος Εργαζομένων ευχόμαστε στον κο Χατζημαργαρίτη καλή συνέχεια σε ό,τι κάνει και σε όποια Υπηρεσία Υγείας υπηρετήσει να θέτει πρώτο στη λίστα του το ανθρώπινο δυναμικό και να επιλέγει σωστούς συνεργάτες! Το σημαντικότερο δε να ακούει τους εργαζόμενους…!
Είναι γεγονός ότι τα τρία αυτά χρόνια υπήρξε επένδυση στην τεχνολογία. Το νοσοκομείο εντάχθηκε στα προγράμματα ΕΣΠΑ, ήρθε ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, και έγιναν βήματα για να γίνουμε ψηφιακό νοσοκομείο. Όπως είναι γεγονός ότι κλειδώθηκε ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, μετά την μετεγκατάσταση στο νέο κτίριο και έκλεισαν τμήματα. Ο εκσυγχρονισμός σε εξοπλισμό – κτιριακά είναι κενό γράμμα αν δεν υπάρχει το έμψυχο δυναμικό. Από τη μία αναδεικνύονται οι τεράστιες δυνατότητες για υψηλού επιπέδου υγεία και από την άλλη εμφανίζονται εμπόδια όταν το κέρδος καθορίζει τις ζωές μας. Για παράδειγμα δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς το γεγονός ότι υπάρχει πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα χειρουργείου στα Επείγοντα καθώς και αίθουσες ανάνηψης που δεν λειτουργούν γιατί δεν υπάρχει προσωπικό και πολλά άλλα.
Είναι γεγονός ότι ήρθαμε στο νέο κτίριο με τον Οργανισμό του 2012 και συνεχίζουμε με τον ίδιο Οργανισμό, έχοντας και κάποιες μικρές συμπληρώσεις του, που δίνουν την δυνατότητα ανάπτυξης τμημάτων χωρίς την ανάλογη στελέχωση.
Είναι γεγονός ότι έγινε επέκταση της λειτουργίας με την μετεγκατάσταση και λειτουργία νέων τμημάτων που δεν ήταν στον Οργανισμό του 2012.
Είναι γεγονός ότι στο παλιό νοσοκομείο είχαμε 290 κενές οργανικές θέσεις εργαζομένων και στη θέση αυτών είχαν προσληφθεί 140 εργαζόμενοι με διαφόρων ειδών συμβάσεις. Ερχόμενοι στο νέο νοσοκομείο κάποιοι από αυτούς τους συμβασιούχους έφυγαν κάποιο άλλοι ήρθαν και φτάσαμε σήμερα να έχουμε περίπου 260 συμβασιούχους. Δηλαδή το 40% του προσωπικού είναι με συμβάσεις.
Είναι γεγονός ότι στο παλιό νοσοκομείο είχαμε 88 ειδικευμένους γιατρούς (μόνιμους &επικουρικούς) και στο νέο έχουμε 96 ειδικευμένους γιατρούς (μόνιμους & επικουρικούς) Ενώ από τη μετεγκατάσταση στο νέο κτίριο και μέχρι σήμερα έγιναν 60-65 συνταξιοδοτήσεις μόνιμου προσωπικού, όλων των ειδικοτήτων και αναμένονται και άλλες αποχωρήσεις έως τέλος του 2023
Από τη μετεγκατάσταση στο νέο κτίριο και μέχρι σήμερα αποχώρησαν πάνω από 20 γιατροί, λόγω συνταξιοδότησης, προσλήψεων σε άλλα νοσοκομεία ή για άσκηση Ιδιωτικού έργου.
Φυσικά είναι γεγονός:
– η 100% πληρότητα, ιδιαίτερα των μεγάλων κλινικών
– η καθημερινή 24ωρη εφημερία, 365 μέρες το χρόνο, με κάλυψη Εύβοιας, μεγάλου τμήματος Βοιωτίας και τμήματος Αττικής
– οι συνεχείς βάρδιες προσωπικού, με ένα ρεπό την εβδομάδα σε πολλά τμήματα, δεκάδες οφειλόμενα ρεπό και οφειλόμενη κανονική άδεια ακόμα και από το 2020.
– οι αυθαίρετες αλλαγές του νόμιμου προγράμματος εργασίας, βάζοντας ωράρια 9-5 ή 10-6, προκειμένου να ‘’μπαλωθούν’’ κενά
-. οι συνεχείς – εξαντλητικές εφημερίες γιατρών, πολύ πάνω από αυτές που ορίζει ο νόμος
– η δημιουργία Αυτοτελούς ΤΕΠ, χωρίς την ανάλογη στελέχωση σε Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό
– η λειτουργία υποτιθέμενου τμήματος διαλογής στα Επείγοντα, χωρίς εφαρμογή της νομοθεσίας για την 24ωρη στελέχωση του τμήματος διαλογής με γιατρό και νοσηλευτή
-. η αρχική λειτουργία της ΜΕΘ με μετακινήσεις προσωπικού από άλλα τμήματα, με ταχύρρυθμη – υποτυπώδη εκπαίδευση και χωρίς ειδικευμένους στην Εντατική Θεραπεία ιατρούς
-. η συνέχιση λειτουργίας μιας υποστελεχωμένης ΜΕΘ, μιας ΜΕΘ όπου το προσωπικό εργάζεται, εναλλάξ, στη ΜΕΘ Γενική και ΜΕΘ covid. Μάλιστα με πρωτοποριακή λειτουργία, αφού με το ίδιο προσωπικό λειτουργεί η ΜΕΘ για γενικά περιστατικά και η ΜΕΘ για ασθενείς με κορονοϊό!
– η λειτουργία νοσηλευτικών τμήματα των 48, 36, και 34 κλινών με 2-3 νοσηλευτές στη βάρδια.
– η λειτουργία Καρδιολογικού τμήματος και Μονάδας εμφραγμάτων μαζί, με κοινό προσωπικό. Τρεις νοσηλευτές και 1 καρδιολόγος με τον ειδικευόμενο του, για μονάδα, κλινική και κάλυψη του ΤΕΠ
– η λειτουργία 3 από τις 6 αίθουσες του Χειρουργείου, ενώ υπάρχουν στη λίστα εκατοντάδες ΤΑΚΤΙΚΑ χειρουργικά περιστατικά, όλων των ειδικοτήτων, για να χειρουργηθούν και πολλά ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ περιστατικά, όλο το 24ωρο. Και αυτό γιατί δεν επαρκεί το Νοσηλευτικό προσωπικό και οι Αναισθησιολόγοι.
– η λειτουργία του Μαγνητικού τομογράφου μια φορά την εβδομάδα
– η μετακίνηση προσωπικού μέχρι την Αμφίκλεια και τη Λαμία και πάλι πίσω, και από την Κάρυστο για Χαλκίδα και πάλι πίσω.
Με λίγα λόγια:
ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΜΗΜΑΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ….!!!
ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΜΨΥΧΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ…!!!
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ‘’ΦΑΙΝΕΣΘΑΙ’’!!!
ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ!
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ….. με κοινά προβλήματα και διεκδικήσεις:
για καλύτερες, ασφαλείς συνθήκες εργασίας
για εύκολη πρόσβαση όλων των πολιτών σε ένα Δημόσιο σύστημα υγείας χωρίς καμία επιχειρηματική δραστηριότητα
για προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους συμπολίτες μας, σε ένα σύγχρονο νοσοκομείο».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr