Εύβοια: Τι πρέπει να ξέρετε για τις χρεώσεις στα POS – Αναλυτικά τα ποσά
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Τι πρέπει να ξέρετε για τις χρεώσεις στα POS – Αναλυτικά τα ποσά

Η ΑΑΔΕ το επόμενο διάστημα θα εντείνει τους ελέγχους στην Εύβοια και για επιχειρήσεις με τζίρο χαμηλότερο του ενός εκατ. ευρώ ενώ όσοι δεν συμμορφωθούν απειλούνται με πρόστιμο έως 20.000 ευρώ.

Ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Εύβοιας, Γιάννης Μαραγκός. εξηγεί με παραδείγματα τις νέες χρεώσεις, που αφορούν τους επιχειρηματίες στην Εύβοια.

Οι προμήθειες των pos σε φραγκοδίφραγκα

Έχει συμβεί αρκετές φορές στο παρελθόν, η κυβέρνηση να προσπαθεί να προετοιμάσει τους επαγγελματίες, πως ενεργεί για το καλό τους και την βιωσιμότητα τους, ενώ στην πραγματικότητα  προετοιμάζει το έδαφος να αποδεχθούν κάτι καταστροφικό για αυτούς και τις επιχειρήσεις τους.

Στην προκειμένη περίπτωση τα φύκια που επιχειρείται να πουλήσει για μεταξωτές κορδέλες, υποτιμώντας την νοημοσύνη των επαγγελματιών, έχει να κάνει με την πίεση που δήθεν ασκεί για την προμήθεια των τραπεζών στα τερματικά pos, σε περίπτερα, μίνι μάρκετ, βενζινάδικα και άλλων συναφή επαγγελμάτων που το μικτό ποσοστό κέρδους κυμαίνεται από το 1% έως 4%, στους δύο πρώτους σε κίνηση ΚΑΔ όπου και αντιστοιχούν στο 80% με 90% του τζίρου τους.

Παραπλανητική η μείωση προμήθειας

Στην ουσία η μείωση προμήθειας που “απαιτεί ” η κυβέρνηση από τους διαχειριστές των pos, για αγορές κάτω των δέκα ευρώ, είναι ανώφελη και παραπλανητική.

Στην πράξη με αγορές δέκα ευρώ, με ποσοστό κέρδους 1% έως 4% (μέσος όρος 2%) η επιχείρηση έχει μικτό κέρδος 0,20 λεπτά.

Η τράπεζα θα εισπράξει την προμήθεια της (εάν αυτό γίνει δεκτό) 0,40% επί του δεκάευρου 0,04 λεπτά. Δηλαδή το 20% του μικτού κέρδους της συναλλαγής!

Στο δεύτερο σκέλος της επιχειρούμενης συμφωνίας, 0,70% έως 1% προμήθεια για αγορές άνω των δέκα ευρώ  η κατάσταση είναι ακόμη πιο τραγική.

Παράδειγμα

Υποθετικά για αγορές 40 ευρώ, από το μικτό κέρδος της επιχείρησης 0,80 λεπτά ή τράπεζα θα εισπράξει 0,40 λεπτά.
Το 50% από το μικτό κέρδος της επιχείρησης!

Θεσμικά οι θέσεις μου στο συγκεκριμένο θέμα, μέσω του φορέα που εκπροσωπώ έχουν γίνει γνωστές στους αρμόδιους.
Έχουν κατατεθεί όχι μόνο προτάσεις αλλά και διαμαρτυρίες.

Για ένα περίεργο λόγο όμως ακολουθείται μια διαφορετική ρότα. Μια ρότα που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί τους επαγγελματίες στην εξαθλίωση και την μικρή λιανική στον αφανισμό.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr