Εύβοια: Το «Φεγγάρι του Ελαφιού» μαγεύει (pics)
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Το «Φεγγάρι του Ελαφιού» μαγεύει (pics)

Απόψε η υπερπανσέληνος του Ιουλίου ή αλλιώς το «Φεγγάρι του Ελαφιού» καθηλώνει όλους όσοι έχουν την τύχη να την θαυμάσουν.

Εύβοια: Απόψε  η υπερπανσέληνος του Ιουλίου ή αλλιώς το «Φεγγάρι του Ελαφιού»  καθηλώνει όλους όσοι έχουν την τύχη να την θαυμάσουν.

Εικόνες από την Εύβοια

Η πρώτη από τις τέσσερις υπερσελήνες που θα ανατείλουν το 2023, η σεληνιακή εμφάνιση του Ιουλίου θα φανεί πιο φωτεινή στον νυχτερινό ουρανό από οποιαδήποτε άλλη πανσέληνο που έχει συμβεί φέτος.

«Υπερπανσέληνος είναι όταν το φεγγάρι εμφανίζεται λίγο μεγαλύτερο στον ουρανό μας», δήλωσε ο Dr. Shannon Schmoll, διευθυντής του Πλανηταρίου Abrams στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. «Καθώς το φεγγάρι κινείται γύρω από τη Γη, δεν είναι ένας τέλειος κύκλος. Έτσι, υπάρχουν σημεία στην τροχιά του όπου βρίσκεται λίγο πιο κοντά ή λίγο πιο μακριά από τη Γη».

Όταν η σφαίρα φτάσει στη φάση της πανσελήνου σε ένα σημείο της τροχιάς της όπου βρίσκεται πιο κοντά στη Γη, φαίνεται να είναι ελαφρώς μεγαλύτερη και εμφανίζεται μια υπερπανσέληνος, εξήγησε ο Schmoll. Αν και η διαφορά μεγέθους μεταξύ μιας υπερπανσελήνου και μιας τυπικής πανσελήνου μπορεί να μην είναι άμεσα εμφανής με γυμνό μάτι, το «The Old Farmer’s Almanac» λέει ότι η πρώτη πανσέληνος του καλοκαιριού θα είναι πιο φωτεινή και θα απέχει 224.895,4 μίλια (361.934 χιλιόμετρα) από τη Γη.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr