Εύβοια: Το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας δεν έχει ακτινολόγο-«καμπανάκι»από τους εργαζόμενους
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας δεν έχει ακτινολόγο-«καμπανάκι»από τους εργαζόμενους

Όπως εξηγούν σε σχετική ανακοίνωση οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, η έναρξη της πρωινής βάρδιας χθες βρήκε το νοσοκομείο χωρίς τη λειτουργία του ακτινολογικού τμήματος για την Εύβοια

Προβληματισμό στην Εύβοια προκαλεί η καταγγελία για έλληψη ακτινολόγου στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας όπως διατυπώθηκε από τον σύλλογο εργαζομένων σε αυτό.

Όπως εξηγούν σε σχετική ανακοίνωση,  η έναρξη της πρωινής βάρδιας χθες βρήκε το νοσοκομείο χωρίς τη λειτουργία του ακτινολογικού τμήματος.

Ενός τμήματος απαραίτητου για τη διάγνωση χειρουργικών ή παθολογικών περιστατικών, πολλές φορές απειλητικών για τη ζωή.

Η κατάσταση αυτή διαμορφώθηκε λόγω των τραγικών ελλείψεων και στο συγκεκριμένο τμήμα.

Σε όλη την πρωινή βάρδια δεν υπήρχε ακτινολόγος στο νοσοκομείο Χαλκίδας με αποτέλεσμα να μην γίνονται αξονικές τομογραφίες και υπέρηχοι, ενώ οι ακτινογραφίες γίνονταν από τους τεχνολόγους, χωρίς να γνωματεύονται από κάποιον υπεύθυνο ακτινολόγο.

“Αλήθεια, τι θα γινόταν αν ερχόταν κάποιος πολυτραυματίας, θα τον διακόμιζαν…; διερωτώνται και προσθέτουν πως άλλωστε δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που απαιτείται άμεση επέμβαση για να σωθεί η ζωή του ασθενούς.

‘Αλήθεια, τι έκαναν με τα υπόλοιπα περιστατικά από τα επείγοντα, καθώς και από τα νοσηλευτικά τμήματα, που ήταν προγραμματισμένα για αξονική τομογραφία ή για υπέρηχο; Περίμεναν μέχρι να έρθει ακτινολόγος;’ διερωτήθηκαν επιπροσθέτως.

Το γεγονός αυτό δημιούργησε και δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Αναγκάζει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να είναι κάτω από έντονη ψυχολογική πίεση.

Να έρχεται σε σύγκρουση με τους πολίτες που αναμένουν ώρες στα Επείγοντα του νοσοκομείου αλλά και να έρχεται σε σύγκρουση με ασθενείς και συνοδούς από τα νοσηλευτικά τμήματα, γιατί αργούν να γίνουν ή αναβάλλονται οι προγραμματισμένες εξετάσεις τους.

Μάρτυρες και αποδέκτες της σημερινής κατάστασης οι δεκάδες πολίτες που πέρασαν από το υποστελεχωμένο ΤΕΠ, καθώς και οι ασθενείς των τμημάτων, που περίμεναν επί ώρες να γίνει η εξέτασή τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει.

Καθημερινά η υποστελέχωση εκφράζεται σε όλους τους ορόφους, σε όλες τις κλινικές, σε όλα τα τμήματα.

Μάλιστα κάνοντας λόγο για τακτική μπαλωμάτων, οι εργαζόμενοι εξήγησαν πως για άλλη μια φορά ήρθε ακτινολόγος από την Κάρυστο για να στελεχώσει το ακτινολογικό, στις 5 το απόγευμα.

Κυβέρνηση – Διοίκηση έχουν τεράστιες ευθύνες, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση των εργαζομένων.

“Δε θα το αφήσουμε έτσι. Κάθε μέρα και ώρα θα είμαστε μπροστά με τις διεκδικήσεις μας . Χαμένος είναι ο αγώνας που δε δίνεται. Χαμένες είναι οι ώρες που δε το παλεύουμε όλοι μαζί” συνοψίζουν.

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr