Εύβοια: Το μαγικό νησάκι στην παραλία των Ελληνικών
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Το μαγικό νησάκι στην παραλία των Ελληνικών

Το γραφικό νησάκι σε μία μαγική παραλία της βόρειας Εύβοιας

Ένα μικρό γραφικό νησάκι με το όνομα Άγιος Νικόλαος θα συναντήσει κανείς σε μία από τις πιο ομορφες παραλίες της βόρειας Εύβοιας, την παραλία των Ελληνικών.

Η παραλία προσφέρει φανταστική θέα στο Αιγαίο αλλά και τη Σκιάθο, ενώ βρίσκεται στον δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού και αποτελεί παραλία ένος μαγικού χωριού χτισμένου σε πευκόφυτο λόγο στα 90 μόλις μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας.

Επίνειο της είναι ο οικισμος Άγιος Νικόλαος.

Σήμα κατατεθέν του οικισμού, σύμφωνα με το travel inspiration, αποτελεί η υπέροχη παραλία με το ομώνυμο νησάκι του Αγίου Νικολάου, η οποία με ποιοτική ανοιχτόχρωμη άμμο και αρκετά ρηχή, είναι ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά, ενώ η μεγάλη της έκταση κρύβει πολλές απόμερες γωνιές για κάθε γούστο.

Πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να προσεγγίσουν το νησάκι κολυμπώντας λόγω της μικρής του απόστασης από την ακτή, μιας και τα διαυγή ρηχά νερά βοηθούν στην προσπάθειά τους αυτή και με το παραπάνω. Για όλους τους υπόλοιπους, η λεπτή μπεζ αμμουδιά και το δροσερό αποτύπωμα των πεύκων ακόμα και μέσα στη θάλασσα, καθιστά την μη οργανωμένη παραλία, απλά μοναδική…

Σύμφωνα με την παράδοση, στη θαλάσσια περιοχή των Ελληνικών είχε αγκυροβολήσει ο ελληνικός στόλος την περίοδο των ναυμαχιών του Αρτεμισίου (480 π.Χ), εξού και η ονομασία Ελληνικά.

Δείτε βίντεο:

Το μοναδικό οίκημα της νησίδας, δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το ξωκλήσι του Αγίου Νικολάου, το οποίο βρίσκεται σε θέση αρχαίου ναού του Ποσειδώνα και χτίστηκε σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων των Ελληνικών από Σκιαθίτη ναυτικό στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, ενώ η μνήμη του τιμάται στις 20 Μαΐου, ημέρα ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου.

Σίγουρα θα αναρωτηθείτε για ποιον λόγο δεν γιορτάζει η εκκλησία στις 6 Δεκεμβρίου. Ο λόγος λοιπόν είναι απλός, μιας και ο καιρός τον χειμώνα δεν θεωρείται ιδανικός ώστε να πλησιάσει κανείς στο νησί, οπότε μια “καλοκαιρινή” ημέρα είναι σαφώς πιο ταιριαστή. Την ημέρα αυτή λοιπόν στο νησί καταφθάνει πλήθος κόσμου με βάρκες από την παραλία και εάν και πάλι ο καιρός δεν το επιτρέπει, σίγουρα θα βρεθεί μια ημέρα μέσα στον Ιούνιο που να γιορτάσει η μικρή αυτή εκκλησία.

Ακριβώς διπλά στην παράλια του Άγιου Νικολάου, πίσω από ένα φυσικό όρμο, μπορείτε να βρείτε δυο ακόμα υπέροχες παραλίες, την παραλία του Αη Γιάννη και του Μαύρικα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr