Εύβοια… «το μεγαλείο σου»: Ασυνείδητοι πετούν σκουπίδια έξω από τους κάδους – Αδιανόητες εικόνες
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια… «το μεγαλείο σου»: Ασυνείδητοι πετούν σκουπίδια έξω από τους κάδους – Αδιανόητες εικόνες

Σε εικόνες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου αποτυπώνονται η αδιαφορία, ο ωχαδερφισμός και η έλλειψη σεβασμού μερίδας Ευβοιωτών στον συμπολίτη αφού απορρίματα ξεχειλίζουν από τους κάδους ή πετάγονται έξω περιμετρικά αυτών.

Πολλά και δυστυχώς, αρνητικά, υποδεικνύει για μερίδα πολιτών της Εύβοιας η εικόνα από τους κάδους σκουπιδιών στη Χαλκίδα και άλλες μεγάλες πόλεις.

Σε εικόνες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου αποτυπώνονται η αδιαφορία, ο ωχαδερφισμός και η έλλειψη σεβασμού στον συμπολίτη αφού απορρίματα ξεχειλίζουν από τους κάδους ή πετάγονται έξω περιμετρικά αυτών.

Χαρτιά, πλαστικά, κλαδιά και και κάθε λογής άχρηστο υλικό και παραγεμισμένοι κάδοι συνθέτουν ένα σκηνικό υγειονομικών βομβών σε διάφορες τοποθεσίες της πρωτεύουσας του νησιού αλλά και άλλων εμβληματικών περιοχών ενώ την ίδια ώρα οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές φαίνεται να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες με αποτέλεσμα τα σκουπίδια να στοιβάζονται και να μένουν ως έχει για μέρες.

Ενδεικτική είναι επί παραδείγματι η κατάσταση στην Ιστιαία αφού αμετακίνητο από την θέση του, μαζί με φύλλα, ξερόκλαδα και λοιπά απορρίματα, έμεινε στρώμα που πετάχτηκε στο χωράφι δίπλα από τον κάδο, για τουλάχιστον ένα μήνα.

Tην ίδια ώρα, συνεχίζεται η διαμάχη για τον ΧΥΤΑ στη Χαλκίδα και η τοποθεσία που θα κατασκευαστεί.

Ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κ. Βασίλης Γουρνής, μέσω facebook έγραψε πως τον πληροφόρησαν ότι βγήκε σε κάποιο ραδιόφωνο ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αφρατίου και έλεγε ότι θα φτιαχτεί ΧΥΤΑ στο Αφράτι.

«Είναι άσχετος και επικίνδυνος»

«Ο κύριος αυτός είναι και άσχετος και επικίνδυνος. Άσχετος γιατί προφανώς νομίζει ότι βρίσκεται ακόμα σε προεκλογική περίοδο, όταν ήταν υποψήφιος συνδυασμού και λέει ότι θέλει, για να συκοφαντήσει τη Δημοτική αρχή και επικίνδυνος, γιατί έχει θεσμικό ρόλο και κάποιοι θα λάβουν δυστυχώς σοβαρά τα όσα λέει», αναφέρει ο κ. Γουρνάς.

Στη συνέχεια τονίζει πως «η ΜΕΑ της Χαλκίδας, ο ΧΥΤΥ και η συζήτηση που γίνεται τώρα στον ΦΟΔΣΑ για την κατασκευή του, αφορά την περιοχή δίπλα στην πίστα μηχανοκίνητου αθλητισμού στο ΠΕΙ Δοκού της Δ.Ε. Χαλκιδέων. Θέση που έχει ήδη μελετηθεί και λάβει όλες τις εγκρίσεις».

«Μην πιστεύετε όσα ακούτε»

Τέλος, σημειώνει ότι «η θέση στα Γυρίσματα Αφρατίου υπήρχε ως εναλλακτική το 2019, αλλά απορρίφθηκε τότε από τη νεοεκλεγείσα την εποχή εκείνη, Δήμαρχο, Έλενα Βάκα και τον τότε Δήμαρχο, Χρήστο Παγώνη. Μην πιστεύετε λοιπόν όσα ακούτε και σε κάθε περίπτωση ελέγξτε ποιος τα λέει και τι σκοπιμότητες εξυπηρετεί».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr