Εύβοια: Το μεγάλο παζάρι του Αυλωναρίου Επιστρέφει- Πυρετώδης η προετοιμασία του Δήμου
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Το μεγάλο παζάρι του Αυλωναρίου Επιστρέφει- Πυρετώδης η προετοιμασία του Δήμου

Μεγάλη αδημονία και δημιουργικός πυρετός από τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου για την προετοιμασία του, ίσως, μεγαλύτερου παζαριού στην Εύβοια

Με ταχείς ρυθμούς πραγματοποιούνται απαραίτητες εργασίες προκειμένου όλα να είναι έτοιμα για την διεξαγωγή του περίφημου παζαριού του Αυλωναρίου στην Εύβοια.

Συγκεκριμένα ο Αντιδήμαρχος Αυλώνος Γιώργος Κότσαρης μαζί με τον Δημοτικό Σύμβουλο Δημήτρη Φραγκούλη έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου το μεγαλύτερο, δίχως υπερβολή, παζάρι της χώρας να λειτουργήσει άψογα.

Ο Αντιδήμαρχος κος Κότσαρης επέδειξε από την πρώτη στιγμή βέλτιστα αντανακλαστικά ως προς τις προετοιμασίες.

Με συνέπεια και οργάνωση φρόντισε ως προς το να διαμορφωθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις και συνθήκες για την διεξαγωγή του παζαριού προνοώντας ενδεικτικά να κλείσει λακούβες σε δρόμους και σοκάκια αναμορφώνοντας άριστα την περιοχή προκειμένου όλα είναι στην εντέλεια.

Υπενθυμίζεται πως το παζάρι του Αυλωναρίου θα πραγματοποιηθεί κανονικά φέτος με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης-Αλιβερίου καθώς κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η διεξαγωγή του ψηφίστηκε ομόφωνα από το Σώμα.

Μάλιστα ήταν το πρώτο θέμα στα θέματα ημερήσιας διάταξης με τον Αυλωναρίτη Δημοτικό Σύμβουλο Δημήτρη Φραγκούλη να εκπροσωπεί στο συμβούλιο και τον Εμπορικό Σύλλογο Αυλώνος στο Δ.Σ. του οποίου είναι μέλος.

Ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Φραγκούλης ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θεωρώ ότι πρέπει να είναι θετική η εισήγηση του Δ.Σ να συμβάλουμε όλοι να γίνει ένα καλό παζάρι φέτος και να το χαρούμε»

Ο κ. Φραγκούλης μίλησε για τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου αλλά και του Τοπικού Συμβουλίου Αυλώνος που επίσης ήταν θετικοί στο να γίνει φέτος το παζάρι στο Αυλωναρι.

Παράλληλα επεσήμανε τη μεγάλη σημασία του παζαριού για την τοπική οικονομία, καθως αποτελεί ένα από τα μεγλαύτερα παζάρια της Στερεάς Ελλάδας και είναι πολύ βασικό αυτό δύο χρόνια μετά την πανδημία.

«Να αναβαθμιστεί ο χώρος του παζαριού από το Δήμο ο οποίος εισπράττει χρήματα από όλο αυτό. Να το βάλουμε στόχο να γίνει καλύτερος ο χώρος επεσήμανε μιας και γι’ αυτό το παζάρι δεν προλαβαίνουμε», ανέφερε επίσης ο κ. Φραγκούλης

Δύο χρόνια έχουν περάσει που το παζάρι στο Αυλωνάρι δεν πραγματοποιείται λόγω της εμφάνισης της πανδημίας του κορονοϊού.

Φέτος πολλοί αναρωτιούνταν τι θα ισχύσει σχετικά με ένα από τα μεγαλύτερα παζάρια σε όλη τη Στερεά Ελλάδα.

Η απόφαση ελήφθη στην συνεδρίαση του Δ.Σ Κύμης Αλιβερίου την Τετάρτη 24 Αυγούστου όταν και το σώμα αποφάσισε να δώσει τη σχετική έγκριση για την διενέργεια λειτουργίας εμποροπανήγυρης Αυλωναρίου καθώς και την έναρξη του διαγωνισμού για την κατασκευή παραγκών.

Επομένως, όπως πραγματοποιήθηκε το παζάρι της Αγίας Παρασκευής στη Χαλκίδα και το παζάρι του Αλιβερίου, της Θήβας αλλά και της Ιστιαίας, θα πραγματοποιηθεί και το παζάρι του Αυλωναρίου.

Δύο χρόνια είχαν περάσει από τότε που το παζάρι στο Αυλωνάρι δεν πραγματοποιήθηκε εξαιτίας της εμφάνισης της πανδημίας του κορονοϊού.

Η εμποροπανήγυρη στο Αυλωνάρι θα ξεκινήσει στις 6 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr