Εύβοια: Το ωράριο των καταστημάτων για το Πάσχα 2024
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Το ωράριο των καταστημάτων για το Πάσχα 2024

Εύβοια: Αντίστροφα μετράμε για το Πάσχα 2024 και ήδη τα καταστήματα προετοιμάζονται για το εορταστικό ωράριο.

Η Εύβοια, όπως και όλη η Ελλάδα και η Ορθοδοξία, περιμένει το Πάσχα 2024. Η μεγάλη γιορτή του Χριστιανισμού συνήθως συνδυάζεται και με αυξημένη κίνηση στην αγορά, η οποία λειτουργεί με εορταστικό ωράριο.

Ήδη ο ένας μετά τον άλλον οι εμπορικοί σύλλογοι στην Εύβοια, ανακοινώνουν το ωράριο των καταστημάτων για το Πάσχα 2024. Όπως σε όλη την Ελλάδα, έτσι και στον νομό μας τα καταστήματα θα είναι ανοικτά την Κυριακή των Βαΐων, 28 Απριλίου, με μικρές διαφορές στο ωράριο από πόλη σε πόλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα καταστήματα φέτος θα είναι κλειστά για τρεις συνεχόμενες ημέρες. Εκτός από το Πάσχα 2024 και τη Δευτέρα του Πάσχα, θα είναι κλειστά και την Τρίτη (7/5), όταν και θα εορταστεί η Πρωτομαγιά, η οποία θα μεταφερθεί από τη Μεγάλη Τετάρτη.

Το προτεινόμενο ωράριο από τον εμπορικό σύλλογο Καρύστου

Το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο από τον εμπορικό σύλλογο Αλιβερίου

Με την Εύβοια να μπαίνει σε εορταστική περίοδο την προσδοκία τους για μεγαλύτερη κίνηση στην αγορά εκφράζουν οι έμποροι ευελπιστώντας πως φέτος, αντίθετα από πέρσι, «το ταμείον δεν θα είναι μείον».

Συγκεκριμένα, το Πάσχα 2023, κανείς δεν έμεινε ευχαριστημένος από τα έσοδα και την αγοραστική κίνηση αφού ενδεικτικά παρατηρήθηκε πτώση τζίρου της τάξης του 30 με 35% πιο κάτω σε το 2022 στα εμπορικά καταστήματα.

Καθώς σχεδόν στο 40% έφτασε η μείωση στον τζίρο τους , οι έμποροι της Χαλκίδας χαρακτηριστικά παρατηρούσαν πως από τη μία ο κόσμος είχε την ανάγκη να ψωνίσει κάτι καινούριο ή κάποιο μικρό δώρο, ωστόσο από την άλλη η δυσκολία τους να πληρώσουν το “κάτι παραπάνω” ήταν τέτοια που αρκούνταν στα απολύτως απαραίτητα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr