Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: «Τσακάλι και όχι λύκος το άγριο ζώο που εμφανίστηκε στη Ζαχαριά» – Τι λέει ειδικός

Εύβοια: «Τσακάλι και όχι λύκος το άγριο ζώο που εμφανίστηκε στη Ζαχαριά» – Τι λέει ειδικός

Τσακάλι και όχι λύκος στη Ζαχαριά στον Καβοντόρο Ευβοίας

Μετά την δημοσιοποίηση μαρτυρίας κατοίκου της περιοχής στην Ζαχαριά στον Καβοντοντόρο εξειδικευμένος ζωολόγος ο οποίος εξέτασε οπτικοακουστικό υλικό διευκρίνισε ότι πρόκειται για τσακάλι και όχι για λύκο.

Σύμφωνα με τη σελίδα Ευβοϊκή Άγρια Φύση:

Διευκρινίσεις σχετικά με την πρόσφατη εμφάνιση “Λύκου” στη Νότια Εύβοια! Με αφορμή τη δημοσιοποίηση οπτικοακουστικού υλικού (δείτε εδώ βίντεο) που παρουσιάζει ένα άγριο ζώο να κινείται σε οδικό δίκτυο της Νότιας Εύβοιας, κρίνεται απαραίτητο να αποκατασταθεί η αλήθεια προς αποφυγή παραπληροφόρησης. Παρά τα δημοσιεύματα διαφόρων ιστοσελίδων που έκαναν λόγο για εμφάνιση λύκου στην περιοχή, η πραγματικότητα είναι διαφορετική.
​Από την προσεκτική παρατήρηση του βίντεο, τα μορφολογικά χαρακτηριστικά του ζώου (μέγεθος, σωματότυπος και κίνηση) παραπέμπουν ξεκάθαρα σε τσακάλι και όχι σε λύκο. Η διαπίστωση αυτή ενισχύεται από την ανάλυση του εξειδικευμένου ζωολόγου Θοδωρή Κομηνού Theodoros Kominos , ο οποίος εξέτασε το υλικό και επιβεβαίωσε την ταυτότητα του ζώου.
​Η ανάγκη για έγκυρη ενημέρωση είναι επιτακτική, ειδικά σε θέματα που αφορούν την τοπική πανίδα, ώστε να μην προκαλείται αδικαιολόγητος πανικός στους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής. Υπενθυμίζεται ότι η φύση της Εύβοιας φιλοξενεί σημαντικά είδη και η προστασία της ισορροπίας του τοπικού οικοσυστήματος ξεκινά από την ορθή γνώση των ειδών που διαβιούν σε αυτό.

Υπενθυμίζουμε ότι υπήρξε ανάρτηση στη σελίδα Καβοντόρος στο Facebook από κάτοικο της περιοχής που έκανε λόγο για εμφάνιση λύκου

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr