Εύβοια: «Βαριά» καμπάνα για πασίγνωστο γιατρό με 2 χρόνια φυλάκισης
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: «Βαριά» καμπάνα για πασίγνωστο γιατρό με 2 χρόνια φυλάκισης

Για ποιο λόγο κατηγορείται γνωστός γιατρός της Εύβοιας
Κατηγορίες για κακουργήματα αντιμετωπίζει ένας γνωστός γιατρός της Χαλκίδας και συγκεκριμένα για πλαστογραφία και απάτη, ενώ έχει ήδη καταδικαστεί στο παρελθόν για πλαστογραφία κατά του ΕΟΠΥΥ.
Σύμφωνα με όσα βαραίνουν τον γιατρό, το 2016 ο ίδιος έστειλε στον ΕΟΠΥΥ ένα έγγραφο, το οποίο αποδείχθηκε ότι ήταν πλαστό και έγραφε ότι το ΙΚΑ του χρωστούσε περίπου 50.000 ευρώ από εξετάσεις ασφαλισμένων ασθενών.
Φυσικά ο γιατρός υποστήριξε ότι δεν είχε γνώση του συμβάντος.
Στο δικαστήριο παρέστη δια του συνηγόρου του ενώ η γραμματέας του κατέθεσε ως μάρτυρας επιβεβαιώνοντας ότι πήρε εκείνη το έγγραφο το οποίο αποδείχθηκε πλαστό.
Το δικαστήριο έκρινε τον γιατρό ένοχο για το αδίκημα της πλαστογραφίας επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή, ενώ η πλευρά του κατηγορούμενου άσκησε έφεση και αναμένεται η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.
Την ίδια στιγμή ο ίδιος γιατρός μηνύθηκε από τον ίδιο του τον αδελφό για απάτη και πλαστογραφία, για μία υπόθεση που αφορά τη διαθήκη της μητέρας των δύο αδελφών με βάση την οποία η γυναίκα αφήνει όλη της την ακίνητη περιουσία στον σύζυγο της και στον γιατρό ενώ στον άλλο γιο δεν αφήνει τίποτα.
Ο γιος που δεν έχει κληρονομήσει κάτι θεωρεί ότι έχει εξαπατηθεί και κατηγορεί τον πατέρα και τον αδελφό του ότι έχουν πλαστογραφήσει τη διαθήκη.
Αναμένεται το αστικό δικαστήριο για τη γνησιότητας της διαθήκης, ενώ σε ποινικό βαθμό τόσο ο γιατρός όσο και ο πατέρας του απολογήθηκαν στον ανακριτή. Και οι δύο κατηγορούμενοι παραμένουν ελεύθεροι με εγγύηση 2.000 ευρώ ο καθένας, ενώ στον πατέρα επιβλήθηκε και ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr