Εύβοια: Βγαίνει στο «σφυρί» πασίγνωστο ξενοδοχείο λόγω χρεών
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Βγαίνει στο «σφυρί» πασίγνωστο ξενοδοχείο λόγω χρεών

Ένα ξενοδοχείο στην Εύβοια έχουν βάλει στο στόχαστρο οι «Ράμπο» των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Το εν λόγω ξενοδοχείο είναι ιδιοκτησίας της εταιρείας Στεφανία ΑΞΕ και πρόκειται για το 3στερο Hotel Stefania, το οποίο βρίσκεται στην Αμάρυνθο Ευβοίας, στη θέση «Βλυχό», επί της παραλιακής οδού Αρτέμιδος.

Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 12 Ιουλίου 2023, με τιμή εκκίνησης 1,232 εκατ. ευρώ και επισπεύδουσα την εταιρεία Lana Securitization.

Το χαρακτηριστικά του ξενοδοχείου

Είναι ένα τετραώροφο κτίριο που αποτελείται από το ισόγειο του ξενοδοχείου και τέσσερις ορόφους, με συνολικό εμβαδόν 3.950,00 τ.μ., χρησιμοποιούμενο ως ξενοδοχείο Β’ τάξεως, δυναμικότητας 80 δωματίων, 152 κλινών, εκτάσεως του οικοπέδου του και της λοιπής εν γένει περιοχής 7.500,00 τ.μ. Εντός του οικοπέδου, εκτός από το περιγραφόμενο ξενοδοχείο έχει κατασκευασθεί οικία 120 τ.μ. που χρησιμοποιείται ως κατοικία του προσωπικού του ξενοδοχείου.

Μέσα στο οικόπεδο υπάρχουν εγκαταστάσεις αθλοπαιδιών, πισίνα και έχει διαμορφωθεί ο περιβάλλων χώρος – με ασφαλτοστρώσεις, δεντροφυτεύσεις, γκαζόν κ.τ.λ. Σε ολόκληρο το κτίριο του ξενοδοχείου υπάρχει πλήρες σύστημα πυρασφάλειας. Τέλος, έχει κατασκευασθεί με σιδηροκατασκευή ταβέρνα 315 τ.μ.

Το ξενοδοχείο λειτουργεί από το 1976, ενώ το 2003 ανακαινίστηκε μεγάλη έκταση (υδραυλικά, ηλεκτρολογικά, χρωματισμοί κ.λπ).

«Καμπανάκι» και για τη Φαίδρα ΕΠΕ

Στην περιπέτεια των πλειστηριασμών έχει μπει και η εταιρεία Φαίδρα ΕΠΕ. Ο πλειστηριασμός αφορά βιοτεχνικό-βιομηχανικό χώρο κι έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 8 Νοεμβρίου 2023, με τιμή εκκίνησης στο €1.628.400 και επισπεύδουσα την εταιρεία Vega II NPL Finance DAC.

Πρόκειται για ένα γήπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο, το οποίο έχει συνολική έκταση 1,150,79 τ.μ. και βρίσκεται στη θέση Σχιστό του Δήμου Περάματος Αττικής, στο βιομηχανικό πάρκο Σχιστό. Εντός του ως άνω οικοπέδου υφίσταται βιομηχανικό κτίριο, το οποίο περιλαμβάνει:

α) υπόγειο επιφανείας (463,92τ.μ.) εκ των οποίων τα (185,57τ.μ.) αντιστοιχούν σε γκαράζ, το οποίο αποτελείται από 20 θέσεις στάθμευσης, ανελκυστήρα, αντλιοστάσιο πυρόσβεσης, λεβητοστάσιο, προθάλαμο, μηχανοστάσιο, κλιμακοστάσιο και μία ράμπα εισόδου – εξόδου,

β) ισόγειο επιφανείας (557,54τ.μ.) με πατάρι επιφανείας (187,35τ.μ.), το οποίο ισόγειο αποτελείται από χώρο εισόδου, χώρους υγιεινής, μηχανουργείο, πλυντήριο, γραφειακό χώρο, βαφείο, χώρο άρμωσης – εξάρμωσης, χώρο αμμοβολής, δοκιμαστήριο, ανελκυστήρα και κλιμακοστάσια. Επιπρόσθετα, υπάρχουν και τρεις θέσεις σταθμεύσεως αυτοκινήτου στον ακάλυπτο χώρο του ισογείου, επιφάνειας η κάθε μία (10,13τ.μ.) ενώ το πατάρι αποτελείται από ηλεκτρολογείο, χώρο αναψυχής, χώρο WC, ανελκυστήρα και κλιμακοστάσιο,

γ) α’ όροφο επιφανείας (346,46τ.μ.) ο οποίος αποτελείται από πέντε γραφειακούς χώρους, μία κουζίνα, δύο χώρους υγιεινής – WC, μία αποθήκη, ανελκυστήρα και κλιμακοστάσια και

δ) δώμα επιφανείας 167,68τ.μ. και στον υπαίθριο χώρο του οποίου υπάρχει μια μεταλλική πέργκολα επιφανείας (52,12τ.μ.).

Η εταιρεία και οι τομείς που δραστηριοποιείται

Η Φαίδρα ΕΠΕ είναι μια εισαγωγική, εμπορική και επισκευαστική τεχνική εταιρεία, με κύριους τομείς δραστηριοτήτων: Επισκευές Υδραυλικών Συστημάτων Πλοίων, Σκάφη Αναψυχής, Συλλογή και μεταφορά AHHE προς Ανακύκλωση, Πυρασφάλεια – Πυρόσβεση – Σωσίβιες λέμβοι και Ειδικά υλικά για τη δόμηση και τη ναυτιλία.

Βάσει των πρόσφατων δημοσιευμένων οικονομικών καταστάσεων, η εταιρεία εμφάνισε το 2021 κύκλο εργασιών €436,2 χιλ. από €462,5 χιλ. το 2020 και καθαρές ζημίες €39,1 χιλ. από ζημίες €14,6 χιλ. το προηγούμενο έτος, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι το 2019 είχε κύκλο εργασιών €666,3 χιλ. και καθαρά κέρδη €32,4 χιλ.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr