Εύβοια: Ξεχωριστή ευλογία για τους πιστούς στην πανέμορφη Μονή του Σωρήρος
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Ξεχωριστή ευλογία για τους πιστούς στην πανέμορφη Μονή του Σωρήρος

Η Αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κύμης
Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου,  και εν όψει της επικείμενης εορτής, του Πρώτου Ιεράρχου Ιεροσολύμων και εν αγίοις πατρός ημών Αγίου Ιακώβου του Αδελφόθεου, τελέσθηκε με την πρέπουσα ιεροπρέπεια κατάνυξη τόσο μέσα εκ των κατανυκτικών ύμνων, αλλά και  πολλών ευχών της η Αποστολική και Αρχαιοπρεπής  Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφόθεου, η οποία  τελέσθηκε στον σολέα του   καθολικού της Ιεράς  Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κύμης με ιερουργό και προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ συμπαραστατούμενος απο τους Πανοσ Αρχιμ π. Νικόδημο Πόγκα  Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως,
π. Νικόδημο Γιαννακόπουλο Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Καρυών – Αχλαδερής και Γέροντα της  Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κύμης, π.Αντώνιο Αγγελόπουλο π. Πρόδρομο Γκέγκε τον Πρεσβύτερο π. Ίγορ Ζιρόγεβιτσ  και τον  Διάκονο  Στυλιανό  Πεταχτή.
Κατά την διάρκεια της τελέσεως της Αρχαιοπρεπούς  Θείας Λειτουργίας του Αγίου Ιακώβου  όπως ορίζει η διάταξη  του τυπικού της Θεία Λειτουργίας οι συμμετέχοντες  πιστοί είχαν  την ξεχωριστή ευλογία και πνευματική εμπειρία με την  συμμετοχής τους στο μυστήριο της θείας ευχαριστίας κατά την αρχαία τάξη.
Πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου  κ. Σεραφείμ  ανεφέρθηκε με τον θεόπνευστο λόγο του στήν ιστορικότητα της τελεσθείσης Αρχαιοπρεπούς  Θείας Λειτουργίας, αναλύοντας την  μέσα απο των τελουμένων αυτής και τέλος απήυθυνε τις εόρτιες ευχές του προς όλους τους πιστούς που συμμετείχαν.
Επίσης την κατανυκτική υμνωδία απέδωσαν ο χορός των μοναζουσών  με την παρουσία της Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Συγκλητικής Μοναχής.
Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης. Μαρία Βυζανιάρη.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr