Εύβοια: Ξεκινάει το μεγάλο οδικό έργο στην παραλία της Πλατάνας
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Ξεκινάει το μεγάλο οδικό έργο στην παραλία της Πλατάνας

Αρχίζει το οδικό έργο στην παραλία της Πλατάνας στην Κύμη

Ξεκινάει το μεγάλο οδικό έργο στην Εύβοια το  οποίο αλλάζει ριζικά το οδικό δίκτυο της παράκτιας ζώνης Πλατάνας στην περιοχή της Κύμης.

Σήμερα το πρωί του Σαββάτου 18 Μαΐου ο περιφερειάρχης Φανης Σπανός παρουσία των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας του Νομού αλλά και του δημάρχου Κύμης Αλιβερίου Νίκο Μπαράκου, εγκαταστήσανε τον εργολάβο για το μεγάλο έργο της Εύβοιας.

Το συγκεκριμένο έργο με προϋπολογισμό 7.000.000 ευρώ είναι απόλυτα αναγκαίο για την ασφαλή πρόσβαση σε ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή Κύμης, αλλά και τη Σκύρο, που ζητούσε χρόνια η κοινωνία, γίνεται επιτέλους πραγματικότητα!

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εξασφάλισε την αναγκαία χρηματοδότηση, ολοκλήρωσε τις διαδικασίες ωρίμανσης – δημοπράτησης και προχώρησε ήδη στη συμβασιοποίηση του έργου με τίτλο: «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΑΡΑΚΤΙΑ ΖΩΝΗΣ ΠΛΑΤΑΝΑΣ ΚΥΜΗΣ» και με αρχικό προϋπολογισμό ύψους 7.000.000 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι η χρηματοδότηση του έργου εξασφαλίστηκε με την ένταξη του στο «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας» και συγκεκριμένα στη Δράση: «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο», που αντλεί πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Αναμένεται πλέον η εγκατάσταση εργοταξίου, από την ανάδοχο κατασκευαστική εταιρεία, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανακατασκευή και συγχρόνως την προστασία από τη διάβρωση του παραλιακού δρόμου του οικισμού Πλατάνας του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, ο οποίος αποτελεί και τμήμα της Επαρχιακής Οδού Αυλωνάρι – Οξύλιθος – Πλατάνα – Παραλία Κύμης.

Συγκεκριμένα, προβλέπονται οι ακόλουθες εργασίες:

1. Κατασκευή νέου παραλιακού τοιχίου, εμπρός από το υφιστάμενο. Το ενδιάμεσο μεταξύ των τοιχίων θα επιχωθεί πλήρως, ώστε να δημιουργηθεί πρόσθετος χώρος στο παραλιακό μέτωπο του οικισμού για τις πραγματοποιούμενες σε αυτό δραστηριότητες (διέλευση οχημάτων, περίπατος, αναψυχή κλπ.).

2. Διαμόρφωση παραλιακής ζώνης με:

  • Οδοστρωσία, ασφαλτόστρωση, σήμανση της παραλιακής οδού του οικισμού, η οποία θα διαπλατυνθεί και θα αποκτήσει στο μεγαλύτερο τμήμα της πλάτος 12 μέτρων.
  • Κατασκευή παραλιακού πεζόδρομου σε όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου της Πλατάνας με αισθητικές παρεμβάσεις, πρόβλεψη όδευσης τυφλών και εξασφάλισης κίνησης των ΑΜΕΑ, προστατευτικά κιγκλιδώματα, σκάλες καθόδου στην παραλία και φωτιστικούς στύλους.

3. Έργα ακτομηχανικής προστασίας, στα οποία περιλαμβάνονται:

  • Σύστημα τεσσάρων (4) κυματοθραυστών.
  • Τρεις (3) εγκάρσιοι πρόβολοι εκ λιθορριπής.
  • Αποξήλωση υφιστάμενου κυματοθραύστη.
  • Ανακατασκευή νότιου προβλήτα.

Για την συναρμογή της νέας κατασκευής με την υφιστάμενη παραλία, προβλέπεται επίσης να κατασκευαστεί (ως συνέχεια του βόρειου άκρου του προβλήτα) κατακόρυφος κρηπιδότοιχος μήκους 10,40 μέτρων, από όμοιους συμπαγείς τεχνητούς ογκόλιθους.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr