Εύβοια: Υποψήφιος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως ο αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Ευσταθίου
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Υποψήφιος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως ο αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Ευσταθίου

Για την Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως διαφαίνεται ότι θα κατέλθει ως ισχυρός υποψήφιος ο Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Ευσταθίου από την Εύβοια

Παραιτήθηκε από την θέση του Μητροπολίτη ο Ηλείας κ Γερμανός.

Για την παραίτησή του θα αποφασίσει 2 με 3 Σεπτέμβρη η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (Δ.Ι.Σ.) της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της, με αφορμή την έναρξη της 166ης Συνοδικής περιόδου.

Μετά από την έγκριση των παραίτησής του από τους 12 Μητροπολίτες που αποτελείται η Δ.Ι.Σ. θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες ώστε να κηρυχτεί χηρεύουσα η Μητρόπολη και οι διαδικασίες για την κάλυψη της κενής θέσης μαζί με άλλων τριών μητροπόλεων (Δράμας, Γόρτυνος και Αιτωλοακαρνανίας).

Σύμφωνα με τον καταστατικό χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον Οκτώβριο θα συγκληθεί η Ολομέλεια Ιεραρχία της Ελλάδος για να εκλέξει τους νέους μητροπολίτες.

Σε ό,τι αφορά τη κάλυψη των κενών θέσεων στις άλλες τρεις Μητροπόλεις, υπάρχει και Ευβοϊκό ενδιαφέρον, αφού για την ιστορική Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως διαφαίνεται ότι θα κατέλθει υποψήφιος ο Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Ευσταθίου.

Πρόκειται για τον Γενικό Αρχιερατικός Επίτροπο Χαλκίδος και διευθυντή του Ορφανοτροφείου Αρρένων της Μητρόπολης, ο οποίος είναι κατά σάρκα αδελφός του Πρωτοσυγκέλλου της Μητρόπολης Χαλκίδος Νικοδήμου Ευσταθίου.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr