Eύβοια: «Νέα ανάσα» στα Θαρούνια- Το φιλόδοξο σχέδιο αναβίωσης της περιοχής
Ειδησεις ευβοια

Eύβοια: «Νέα ανάσα» στα Θαρούνια- Το φιλόδοξο σχέδιο αναβίωσης της περιοχής

"Υπάρχουμε, είμαστε ακόμη ζωντανοί και με τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν (σχέδιο αναβίωσης), θα επαναφέρουμε το χωριό" συνοψίζουν οι κάτοικοι του πανέμορφου χωριού της Εύβοιας

Ένα φιλόδοξο σχέδιο για “νέα πνοή” στην πλατεία του χωριού Θαρούνια στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου, που δίνει αισιοδοξία και αέρα ανανέωσης στην τοπική κοινωνία, επεξεργάζονται οι νεότερες γενιές του χωριού.

Με στόχο την αναμόρφωση και αναβάθμιση της περιοχής νέοι που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στο επιχειρείν επιδίδονται σε μια φερέλπιδα προσπάθεια επαναλειτουργίας επιχειρήσεων και καταστημάτων εστίασης που είχαν κλείσει τα προηγούμενα χρόνια με όραμα η, αναμφισβήτητα, μια εκ των ομορφότερων πλατειών του νησιού να αποτελέσει πόλος έλξης για ντόπιους αλλά και τουρίστες, συνδυάζοντας πέρα από το φυσικό κάλλος, δεδομένου του εδράζει σε καταπράσινη περιοχή, και σημεία διασκέδασης, αναψυχής και αγορών.

Εχθές, στις 25 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η πολυαναμενόμενη εκδήλωση στην πλατεία τού χωριού.

Όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε ενθουσιασμό σε όσους πιστεύουν στην προσπάθεια για την Αναβίωση των Θαρρουνίων.

“Θέλουμε να πιστεύουμε ότι βοηθήσαμε στην διαφήμιση της και ότι ένα μέρος της συμμετοχής οφειλόταν στις δικές μας προσπάθειες ενημέρωσης και αφύπνισης” αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής.

Την οργάνωση την έκανε ο σύλλογος του χωριού, και όπως τονίζουν δικαιούται τα εύσημα για όλα όσα πήγαν καλά.

Σε κάθε περίπτωση, σχολιάζοντας τα κακώς κείμενα, επισημαίνουν πως αρκετοί από τους συμμετέχοντες, μας εξέφρασαν κάποια παράπονα, κυρίως για τον χρόνο σερβιρίσματος και τις ελλείψεις σε ποσότητες.

Κάποιοι μας θεώρησαν και υπεύθυνους, εφόσον τους προσκαλέσαμε. Ναι, υπήρχαν προβλήματα. Για τα προβλήματα αυτά, έστω και αν δεν συμμετείχαμε στην προετοιμασία, σας ζητούμε συγγνώμη. Είμαστε βέβαιοι ότι και ο σύλλογος ζητάει συγγνώμη για τα λάθη και τις παραλείψεις. Κάποιοι δεν πίστεψαν στην επιτυχία της εκδήλωσης και προετοιμάστηκαν για αρκετά λιγότερους συμμετέχοντες. Είχαν και αυτοί τους λόγους τους. Οι ατυχίες που αντιμετώπισαν, στην προσπάθεια τους να διοργανώνουν το πανηγύρι αρχικά και την εκδήλωση αυτή στην συνέχεια, τους αποθάρρυναν και υποτίμησαν την δυναμική της θέλησης των Θαρρουνιατών και της σωστής προώθησης που έγινε. Από την άλλη μεριά, οι άνθρωποι του συλλόγου, από τον πρόεδρο ως και τον τελευταίο, κόπιασαν ώρες πάνω από την φωτιά, στην τροφοδοσία και στο ταμείο. Έκαναν ότι μπορούσαν για να διορθώσουν τις έλλειψης. Υποσχόμαστε την επόμενη φορά να σας εκπλήξουμε θετικά” τονίζουν εκφράζοντας ευχαριστίες σε όσους κόπιασαν.

Θεωρούμε απαραίτητο να σας ευχαριστήσουμε τόσο για την παρουσία σας, όσο και για την υπομονή σας να περιμένετε να εξυπηρετηθείτε. Θεωρούμε, ότι μόνο και μόνο η επανασύνδεση μας, κάτω από το καθηλωτικό περιβάλλον της πλατείας μας, κάτω από την σκιά των πλατανιών της, με υπέροχη μουσική υπόκρουση σε τέλεια φθινοπωρινή θερμοκρασία, ήταν μια υπέροχη εμπειρία για όλους μας” δηλώνουν και προσθέτουν πως όσοι δεν έκαναν υπομονή και έφυγαν, έχουν την κατανόηση μας, κάποιοι ειδικά, είχαν καλεσμένους από άλλα μέρη.

Τονίζουν ωστόσο πως ο πατριωτισμός των Θαρρουνιατών, επέβαλε να κάνουν λίγο υπομονή.

Δεν μπορούμε όμως να απαιτούμε πατριωτισμό, από τους φιλοξενούμενους τους. Την επόμενη φορά, δεν θα τους φέρουμε στην δύσκολη αυτή θέση” εκτιμούν.

Πρεσβεύουν πως αυτό που πρέπει να κρατήσουμε, είναι τα θετικά μηνύματα.

Υπάρχουμε, είμαστε ακόμη ζωντανοί και με τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν (σχέδιο αναβίωσης), θα επαναφέρουμε το χωριό” συνοψίζουν υπογραμμίζοντας πως το μόνο που χρειάζεται είναι να δείξουμε ενότητα.

Μέσα από τις εκλογές που πλησιάζουν ( 9 Οκτωβρίου), πρέπει να ξεκινήσει η νέα προσπάθεια, τονίζουν και αναφέρουν πως χρειάζονται νέα μέλη και νέους εκλεγμένους.

Πρέπει να προστεθούν στο δυναμικό του συλλόγου μας και νεώτεροι άνθρωποι και κάποιοι από τους μεγαλύτερους, που δεν είχαν μέχρι τώρα εμπλακεί, αλλά είναι επαρκείς. Το νέο διοικητικό συμβούλιο, πρέπει να προκύψει από την ώσμωση των νεωτέρων με τους παλαιότερους, για το καλό του χωριού” λένε.

Το σημαντικότερο όμως όλων των παραπάνω, είναι ότι μέσα από τις ατυχίες του 2022, γεννήθηκε μια ενδιαφέρουσα ιδέα.

Η ιδέα να διοργανώνουμε τρεις ή και τέσσερις ετήσιες εκδηλώσεις, μια κάθε εποχή. Αν το καταφέρουμε, τόσο οι δεσμοί μας όσο και οι δυνατότητες μας, θα ενισχυθούν σημαντικά” συνοψίζουν.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr