ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας: Παράνομη η απόφαση απαγόρευσης πρόσβαση φορτηγών στον ΧΥΤΑ Ιστιαίας
Ειδησεις ευβοια

ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας: Παράνομη η απόφαση απαγόρευσης πρόσβαση φορτηγών στον ΧΥΤΑ Ιστιαίας

Υπενθυμίζεται πως με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων άνω των 19 τόνων στο δρόμο που οδηγεί στον ΧΥΤΑ Ιστιαίας.

“Ανοικτή” διαμάχη έχει ξεσπάσει στην Εύβοια μεταξύ του Δήμου Ιστιαίας και τον  Περιφερειακός Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Στερεάς Ελλάδας καθώς ο πρώτος επιχειρεί την απαγόρευση πρόσβασης φορτηγών, που μεταφέρουν απορρίμματα στον ΧΥΤΑ Ιστιαίας.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων άνω των 19 τόνων στο δρόμο που οδηγεί στον ΧΥΤΑ Ιστιαίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η απόφαση αυτή, κατά την άποψη του Φορέα πάσχει ως προς τη νομιμότητα, και σε κάθε περίπτωση είναι μη εκτελεστή μέχρι την έγκρισή της από την αρμόδια Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, τη δημοσίευσή της σε ΦΕΚ και την τοποθέτηση της απαιτούμενης σήμανσης.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρονται επίσης τα εξής:

«Το Δ.Σ. του Φορέα θεωρεί ότι η εν λόγω απόφαση είναι μη νόμιμη λόγω έλλειψης επαρκούς τεκμηρίωσης βάσει τεχνικής μελέτης, την οποία κατ’ επανάληψη έχει ζητήσει εγγράφως ο Φορέας από το Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού, αλλά δεν του έχει παραδοθεί.

Το Δ.Σ. του Περιφερειακού ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ αποφάσισε την άσκηση προσφυγής κατά της ανωτέρω απόφασης, για λόγους νομιμότητας αλλά και ουσίας θεωρώντας ότι το βάρος της διαχείρισης των απορριμμάτων των Δήμων της Εύβοιας δεν μπορεί να μεταφερθεί στο σύνολό του σε ΧΥΤΑ άλλων περιοχών της Περιφέρειας, δοθέντος ότι υπάρχει επαρκής χώρος στην Εύβοια

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr