Γιατί το Euronews βρέθηκε στην Εύβοια
Ειδησεις ευβοια

Γιατί το Euronews βρέθηκε στην Εύβοια

Εύβοια: Το πασίγνωστο Euronews βρέθηκε σε περιοχές του νομού πριν από μερικές εβδομάδες, στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποιεί.

Η Εύβοια αρκετές φορές έχει πρωταγωνιστήσει σε διεθνή μέσα, ιδίως για τη φυσική της ομορφιά, τις μαγικές παραλίες και συνολικά τον τουρισμό. Εδώ και δεκαετίες άλλωστε προσελκύει τουρίστες από όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Πρόσφατα ισπανικό κανάλι βρέθηκε στην Εύβοια, ενώ στις παραλίες της έχουν γυριστεί και γυρίζονται βραβευμένες ταινίες.

Αυτή τη φορά, ωστόσο, το Euronews βρέθηκε στην Εύβοια στο πλαίσιο έρευνας που κάνει για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τις λεγόμενες ΑΠΕ. Η κάμερα του Euronews ταξίδεψε στη Νότια Εύβοια και το Όρος Όχη, σε προστατευόμενη περιοχή Natura 2000. Μια περιοχή όπου ζουν σπάνια αρπακτικά, όπως ο απειλούμενος Σπιζαετός.

Μαζί με τους δημοσιογράφους και του τεχνικούς του Euronews ήταν και μέλη της Ορνιθολογικής Εταιρεία, που μίλησαν για τα προβλήματα που προκαλεί στην περιοχή  και το προστατευόμενο περιβάλλον η ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ανεμογεννητριών. Σε σχετική  ανάρτηση, εξηγεί όλα όσα ειπώθηκαν στο ρεπορτάζ, όχι μόνο για τη Νότια Εύβοια και τη Δίρφυ, αλλά και την κατάσταση στη χώρα συνολικά.

Δείτε εδώ το βίντεο το Euronews

Η ανάρτηση της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr