Η Χαλκίδα υποψήφια για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης
Ειδησεις ευβοια

Η Χαλκίδα υποψήφια για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Η πόλη της Χαλκίδας συμμετέχει στις υποψήφιες Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης

Η υποβολή πρότασης για συμμετοχή της Χαλκίδας στις υποψήφιες Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης για το 2028, συζητήθηκε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023, κατόπιν πρότασης που έκανε το Συμβούλιο Εφήβων του Δήμου Χαλκιδέων.

Γ.Μπουραντάς: «Η Χαλκίδα θα έχει δυναμική παρουσία σε ευρωπαϊκό επίπεδο»

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Εφήβων κ. Γιώργος Μπουραντάς, κατά την εισήγησή του, αναφέρθηκε στα πολλαπλά οφέλη που θα έχει η Χαλκίδα, με την ανακήρυξή της ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, καθώς διαθέτει μεγάλες πολιτιστικές και πνευματικές δυνάμεις. «Η Χαλκίδα θα έχει δυναμική παρουσία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θα βελτιωθούν οι υποδομές της, θα αναπτυχθεί η κουλτούρα της, θα διασαφηνιστεί η πολιτιστική της ταυτότητα. Οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να δραστηριοποιηθούν και να είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Στοχεύουμε στην υποβολή ολοκληρωμένης πρότασης προς το Υπουργείο Πολιτισμού μέχρι τέλος τους έτους, ώστε να συμμετέχει η Χαλκίδα, ως υποψήφια για το έτος 2028.». 

Ε. Βάκα: «Η Χαλκίδα διαθέτει όλα τα προσόντα ώστε να ανακηρυχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης»

Το Συμβούλιο Εφήβων του Δήμου Χαλκιδέων, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα «έχει ενεργή δράση, δεν έχει συσταθεί τυπικά και είμαστε περήφανοι που η προεκλογική μας ιδέα του 2019, όχι μόνο υλοποιήθηκε και αποτελεί πλέον στενό συνεργάτη μας, με σημαντικές προτάσεις και ιδέες, αλλά είναι αναπόσπαστο κομμάτι στη λειτουργία του Δήμου Χαλκιδέων.» και συνέχισε, «Αγκαλιάζουμε την πρόταση του Συμβουλίου Εφήβων και την επεξεργαζόμαστε ήδη, προκειμένου να υποβληθεί πλήρης φάκελος στο Υπουργείο Πολιτισμού και να πετύχουμε. Η Χαλκίδα διαθέτει όλα τα προσόντα, ιστορικά, γεωγραφικά και πολιτιστικά, ώστε να ανακηρυχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr