Η επέλαση των αγριογούρουνων: Κάπρος κάνει…κάμπινγκ σε παραλία στην Εύβοια- Το βίντεο κατασκηνωτών
Ειδησεις ευβοια

Η επέλαση των αγριογούρουνων: Κάπρος κάνει…κάμπινγκ σε παραλία στην Εύβοια- Το βίντεο κατασκηνωτών

Πλησίαζε τους κατασκηνωτές στην παραλία της Εύβοιας, έκανε επιδρομές στις σκηνές ακόμα και όταν αυτοί βρίσκονταν δίπλα, έτρωγε ό, τι φαγώσιμο υπήρχε, ενώ ιδιαίτερη προτίμηση έδειχνε στις μπύρες και το κρασί.

Απίστευτες στιγμές έζησε μια παρέα κατασκηνωτών σε παραλία της Κεντρική Εύβοιας κάποιες από τις οποίες κατάγραψε σε VIDEO.

Η νυχτερινή επιδρομή ενός αγριογούρουνου έκανε την παραλία άνω κάτω με τους κατασκηνωτές … να σηκώνουν τα χέρια ψηλά.

Τμήμα της παρέας ξεκίνησε την Παρασκευή το πρωί με προορισμό μία… εξαιρετικά δύσκολη σε πρόσβαση παραλία της Κεντρική Εύβοιας, ενώ η υπόλοιπη παρέα θα κατέφθανε το ίδιο βράδυ.

Οι κατασκηνωτές που ήδη βρίσκονταν στην παραλία ενημέρωσαν τους πρωινούς της παρέας για την ύπαρξη αγριογούρουνου τις βραδινές ώρες και αυτοί την σειρά τους, τους βραδινούς για την λήψη επιπλέον μέτρων προς φύλαξη και απώθηση του αγριογούρουνου.

Μεταξύ άλλων επιστρατεύτηκαν και κροτίδες ώστε το αγριογούρουνο να μείνει μακριά από σκηνές τους ανθρώπους. Είχαν όμως λογαριάσει… χωρίς τον …ξενοδόχο (αγριογούρουνο).

Με το πρώτο φως των αστεριών εμφανίστηκε ένα μεγάλο καπρί, αυτοί που ήξεραν και να ζυγίζουν το υπολόγισαν σε 70-80 κιλά, το οποίο είχε συμπεριφορά… οικόσιτης γάτας.

Πλησίαζε τον κόσμο, έκανε επιδρομές στις σκηνές καταστρέφοντας τις ολοκληρωτικά, ακόμα και όταν αυτοί βρίσκονταν δίπλα, τρώγοντας ό, τι φαγώσιμο υπήρχε, ενώ ιδιαίτερη προτίμηση έδειχνε στις μπύρες και το κρασί.

Μάλιστα είχε αναπτύξει έναν ιδιαίτερο τρόπο να πίνει τις μπύρες τις οποίες μασούσε και στην συνέχεια …έφτυνε το κουτάκι.

Για τον λόγο αυτόν φρόντιζε να ελέγχει τις σκηνές με την σειρά ψάχνοντας να βρει τον πιο ….μπόσικο!

Το αξιοσημείωτο ήταν η παντελείς έλλειψη φόβου προς τον άνθρωπο, ακόμα και όταν αυτοί έκαναν παγάνα στην παραλία για να το απομακρύνουν. Για την απώθηση του οι επιστρατεύτηκαν πέτρες, θαλασσόξυλα ακόμα και κουπία!

Οι φωνές των παγανίεριδων του έκαναν πραγματικά …αέρα, ενώ οι κροτίδες του δημιουργούσαν …περιέργεια όταν πλησίαζε να τις μυρίσει!

Όλες οι προσπάθειες απέβησαν άκαρπες και η παρέα επέστρεψε μετά από ένα 48ωρο ξενύχτι, δίνοντας ραντεβού με το αγριογούρουνο σε μεταγενέστερο χρόνο!!!

Το εν λόγω γουρούνι είχε όλα τα φαινοτυπικά χαρακτηριστικά ενός αγριογούρουνο, αλλά η συμπεριφορά του θύμιζε οικόσιτο χοίρο… από μαντρί!

Σχεδόν ανάλογες συμπεριφορές πλέον επιδεικνύουν και άλλα άγρια ζώα, όπως οι αλεπούδες, οι λύκοι, οι αρκούδες, τα ελάφια ακόμα και οι …φάσες.

Αυτό οφείλεται στην αύξηση του πληθυσμού τους, στην μικρότερη ένταση της καταδίωξη τους από τον άνθρωπο και στην τροφή που εύκολα και χωρίς κόπο λαμβάνουν πλέον κοντά σε αυτόν.

Σε καμία περίπτωση οι αλεπούδες που βλέπουμε μέσα στις πόλεις, οι φάσες που φωλεοποιούν σε αυτές, αλλά και οι αρκούδες που βολτάρουν στην Καστοριά δεν είναι απελευθερωμένα ζώα.

Η άγνοια των ανθρώπων που αρχικά άφηναν τα σκουπίδια τους και στην συνέχεια τάιζαν τα άγρια ζώα μπορεί να εξοικειώσει τα άγρια ζώα και να δημιουργήσει περίεργες και πολλές φορές επικίνδυνες συμπεριφορές. Για το λόγο αυτό δε ταΐζουμε ποτέ και για κανένα λόγο τα άγρια ζώα. Δεν αφήνουμε εκτεθειμένα σκουπίδια ή τροφές ακόμα και μέσα στις πόλεις.

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ: IHUNT

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr