Για να φτιάξετε την θρυλική και πεντανόστιμη ζυμαρόπιτα της Εύβοιας θα σας πάρει 15′ προετοιμασία, 50′ ψήσιμο, δηλαδή συνολικά 1 ώρα και 5′.
Υλικά
Κομμάτια: 16 – 18
Διαδικασία
- Για την τσιτσανόπιτα ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά, εκτός από την τριμμένη φρυγανιά.
- Λαδώνουμε το ταψί και το πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά. Το τινάζουμε να φύγει η περίσσεια και αδειάζουμε εκεί το μείγμα.
- Πασπαλίζουμε την επιφάνεια της πίτας με επιπλέον τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C για 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ωραία.
- Τη σερβίρουμε χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Της
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr