Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» θα ντύσει στα λευκά και το νησί της Σκύρου
Ειδησεις ευβοια

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» θα ντύσει στα λευκά και το νησί της Σκύρου

Η Σκύρος βρίσκεται μέσα στις περιοχές που θα επηρεαστούν από τον ισχυρό χιονιά που έρχεται τα επόμενα 24ωρα
Στο επίκεντρο ισχυρού χιονιά θα βρεθεί από αύριο, αλλά κυρίως από την Κυριακή η Εύβοια αλλά και η Σκύρος, αφού οι πυκνές χιονοπτώσεις θα ντύσουν στα λευκά και τις δύο περιοχές.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η κακοκαιρία θα επηρεάσει και την Σκύρο από την Κυριακή, με χιονοπτώσεις, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά και ισχυρούς ανέμους από βόρειες διευθύνσεις.
Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, από νωρίς το πρωί της Κυριακής και στη συνέχεια, κατά περιόδους θα επηρεαστούν από πυκνές χιονοπτώσεις η Εύβοια και η Σκύρος, με τις χιονοπτώσεις να φτάνουν κατά τόπους έως και τα πεδινά αλλά και σε αρκετές περιπτώσεις και τα παραθαλάσσια τμήματα.
Προς το βράδυ της Κυριακής οι χιονοπτώσεις θα πυκνώσουν αρκετά και χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή, καθώς μπορεί να δημιούργήσουν προβλήματα στη Σκύρο και την Εύβοια.
Έτσι μεγάλη προσοχή χρειάζεται και στους δρόμους του νησιού, από τους οδηγούς και όσους κυκλοφορούν, με την Πολιτική προστασία να κάνει ισχυρή σύσταση για αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων.
Οι χιονοπτώσεις, να τονίσουμε ότι δεν θα είναι συνεχόμενες, θα σημειώνονται σταδιακά με εξάρσεις και υφέσεις, ενώ κατά διαστήματα θα έχουμε και ανοίγματα με τις εξάρσεις να εμφανίζονται κυρίως νωρίς το πρωί και τη νύχτα.
Το φαινόμενο φαίνεται πως θα διαρκέσει μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, ενώ έπεται και συνέχεια, καθώς στη συνέχεια γίνεται ήδη αναφορά για νέο κύμα κακοκαιρίας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr