Ειδησεις ευβοια

Η καλύτερη συνταγή για τα αυθεντικά τηγανόψωμα της Εύβοιας

Η καλύτερη συνταγή για τα αυθεντικά τηγανόψωμα της Εύβοιας
Τα τηγανόψωμα της Εύβοιας είναι ιδανικά για πρωινό, συνοδευτικό ή σνακ κάθε ώρας.

Η Εύβοια κρύβει μοναδικούς γευστικούς θησαυρούς και ένα από τα πιο χαρακτηριστικά της παραδοσιακά εδέσματα είναι τα τηγανόψωμα με φέτα – απλά στην παρασκευή, αλλά γεμάτα αυθεντική γεύση.

Είναι ιδανικά για πρωινό, συνοδευτικό ή σνακ κάθε ώρας.

Υλικά:

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 10 γρ. ξηρή μαγιά

  • ½ κ.γ. αλάτι

  • 300 ml χλιαρό νερό

  • 300 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάστε τη ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε αλεύρι, μαγιά και αλάτι. Προσθέστε σταδιακά το χλιαρό νερό και ζυμώστε μέχρι να έχετε μια λεία, μαλακή ζύμη που δεν κολλάει.

  2. Ξεκούραση: Σκεπάστε τη ζύμη και αφήστε τη σε ζεστό σημείο για 30–40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει.

  3. Μοίρασμα και γέμισμα: Χωρίστε τη ζύμη σε 6–8 κομμάτια. Ανοίξτε το καθένα σε λεπτό, στρογγυλό φύλλο. Τοποθετήστε λίγη φέτα στο κέντρο και κλείστε σαν πουγκί. Πιέστε απαλά με πλάστη για να ξαναδώσετε κυκλικό σχήμα.

  4. Τηγάνισμα: Ζεστάνετε ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι. Τηγανίστε κάθε πίτα για 3–4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει καλά.

  5. Στραγγίξτε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε ζεστά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr